Två häktade för grov skadegörelse och mordbrand i Falkenberg.

En man i 35-årsåldern är häktad misstänkt på sannolika skäl för bränder på två olika platser i Halland. Mannen hämtades till förhör och anhölls den 10 september misstänkt för grov skadegörelse och grov mordbrand i Varberg och Falkenberg.

Det var vid tretiden natten till torsdagen den 20 augusti som tre personbilar brann på Köpmansvägen i Skällinge i Varberg. Natten efter brinner en villa ner i Skatered utanför Älvsered i Falkenbergs kommun.

– De tre bilarna som brinner i Skällinge står på en parkering mindre än tio meter från en villa. I villan som brinner i Skatered sover två personer som vaknar och hinner ta sig ut, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Villan i Skatered spärras av för teknisk undersökning och redan under fredagen framkommer uppgifter som gör att polisen väljer att ta hjälp av en hund för att söka efter spår. Under dagen görs också flera förhör.

Hunden markerar för brandfarlig vätska på två platser vid villan i Skatered. Brandmännen kan också konstatera att branden i de tre bilarna i Skällinge är anlagd och att den startat i en av bilarna på platsen.

– I ett tidigt stadie riktas misstankar mot en man som anhålls. Han är inte längre misstänkt för mordbrand men det är vid förhör med honom som det framkommer uppgifter som gör att den nu häktade mannen blir intressant för utredningen, säger Christer Bartholdsson.

Den då anhållne mannen släpps och polisen påbörjar en omfattande kartläggning av den nu häktade mannen. Samma dag som han hämtas till förhör den 10 september görs en husrannsakan i hans bostad. Beslag och andra uppgifter från husrannsakan kopplar honom till bränderna i Skällinge och Skatered. Efter förhör och genomgång av den tekniska bevisningen häktas 35-åringen den 13 september misstänkt på sannolika skäl för bränderna i Skällinge och Skatered men även för brott i nära relation.

– Ytterligare en person är nu häktad för brotten. Totalt är det två personer häktade, en man i 35-årsåldern samt en 31-årig kvinna. Samtliga inblandade har eller har haft relation till varandra på olika sätt. Det är en omfattande och grundlig utredning med bra teknisk bevisning, säger Christer Bartholdsson.

Kontakt: Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.