Man anhållen för mordförsöket i Falkenberg den 18 juli

En man född 1996 greps under måndagsmorgonen misstänkt för mordförsöket mot den 80-åriga kvinnan vid Smedjeholmen i Falkenberg den 18 juli. Mannen anhölls under måndagen och är nu skäligen misstänkt för brottet vilket är den lägre misstankegraden.

– Spaning, vittnesuppgifter och framför allt tips från allmänheten har lett fram till en indiciekedja som gjorde att vi kunde gripa honom, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Mannen är hemmahörande i Falkenberg och han greps i bostaden. Under måndagsförmiddagen gjordes även flera husrannsakningar för att säkra eventuella spår som kan leda utredningen vidare.

– För att komma vidare i utredningen behöver vi fler vittnesuppgifter. Därför uppmanar vi fortfarande de som var vid Hästhagsudden mitt på dagen den 18 juli att höra av sig om de upplevt eller sett något som de ännu inte talat om för oss. Vi är även intresserade av om någon tog bilder eller filmade vid den här platsen den här dagen. I så fall går det bra att höra av sig på 114 14 eller direkt till oss på polisen i Falkenberg.

Utredningen pågår nu på flera plan med bland annat förhör av den misstänkte och teknisk undersökning av de eventuella spår som hittats vid husrannsakningarna.

– Det är bland annat tips från allmänheten som nu gjort att vi kunnat gripa den här mannen. Vi är otroligt tacksamma över de tips vi fått in och att människor hört av sig till oss om vad de sett. För precis som i allt utredningsarbete så är det bra om vi får in tipsen för att värdera dem. Även om ett tips kan verka obetydligt kan det vara den pusselbiten vi saknar i just den här utredningen, säger Christer Bartholdsson.