Pressmeddelande om skottlossningen i Kristianstad

Eftermiddagen den 3 augusti klockan 15.44 inkommer larm om en skottlossning vid Gamlegårdens Centrum i Kristianstad. Tre personer träffas av kulor och skadas utanför Gamlegårdesn centrum. De skadade tar sig från platsen och påträffas utanför och inne på Gamlegårdens centrum.En stor polisinsats startar och ett omfattande arbete har pågått sedan dess.

Polisen startade en särskild händelse efter skottlossningen vilket är ett sätt att snabbt kunna tillföra resurser när något inträffar. Den särskilda händelsen kommer att fortsätta några dagar framöver och syftet är att skapa trygghet, genomföra utrednings- och analysarbete inom ramen för den förundersökning som startat, bryta den negativa utveckling vi sett den senaste tiden i Kristianstad.

Under kvällen vid 18.45-tiden greps tre yngre personer i Kristianstad. De anhölls under natten av åklagare som skäligen misstänkta för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden. De misstänkta är äldre än 15 år men under 18 år.

Gärningsmännen kom och lämnade på moped eller motorcykel och vi är väldigt intresserade av att få fler uppgifter om personer på moped eller motorcykel i hela Kristianstad igår eftermiddag. Vi ber de som har uppgifter att ringa polisen på 114 14. Ute på Gamlegården kan man också ta kontakt med de poliser som finns på plats med det mobila poliskontoret som kommer att finnas där under dagen.

De skadade är två män som är i 20- och 30-årsåldern samt en kvinna i 60 årsåldern. Samtliga rapporterades igår ha allvarliga skador. Det är för tidigt att säga något om de skadade och om de har någon relation inbördes eller i förhållande till de misstänkta gärningsmännen.

Polisen kommer att ha fortsatt mycket resurser i Kristianstad och kommer under dagen att arbeta med förhör, tekniska undersökningar och andra utredningsåtgärder. Polisen kommer också att fortsätta det trygghetsskapande arbetet tillsammans med Kristianstads kommun och andra organisationer och företag som sedan lång tid görs i Kristianstad.

Utredningen är i ett tidigt skede och polisen och åklagare kommer inte att kommentera händelseförloppet eller utredningen närmare.