Fortsatt intensivt arbete i Kristianstad

Under helgen har det varit hög närvaro av poliser i Kristianstad som arbetat brottsförebyggande och trygghetsskapande vilket resulterat i att flera andra brott upptäckts.

Polisens arbete i utredningen efter förra veckans skottlossning på Gamlegården i Kristianstad fortsätter med full kraft. Under veckan kommer arbetet att fortsätta med att kartlägga händelseförloppet och att höra vittnen och knacka dörr.

Den särskilda händelse som polisen startade i samband med skottlossningen har nu avslutats, men polisen har även fortsatt stora resurser på plats i Kristianstad för att arbeta med utredningen och med brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder. 

Under helgens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete har bland annat två män gripits misstänkta för grovt vapenbrott och försök till grovt vapenbrott. Männen är anhållna och flera pistoler och ammunition har tagits i beslag. En av polisens drönare utsattes under lördagen för belysning av grön laser, vilket ledde till en husrannsakan i en lägenhet. En man är delgiven misstanke för sabotage mot blåljusverksamhet. Under helgen har också flera narkotikabeslag gjorts.

Polisen söker fortfarande vittnen och iakttagelser som kan sättas i samband med skjutningen i Gamlegården den 3 augusti.  Bland annat är polisen intresserad av iakttagelser av en eller flera personer som färdats på en moped eller MC i området kring Kulltorp, Österäng och Egna Hem. Men även iakttagelser från övriga delar av Kristianstad är av intresse.

Även iakttagelser av personer som betett sig märkligt eller varit delvis maskerade är av stort intresse.