En anhållen misstänkt för mord efter knivskärning

Under tisdagskvällen inträffade tre knivskärningar i Uddevalla. En person har avlidit till följd av skadorna. En 35-årig man sitter anhållen misstänkt för mord.

En person hittades knivskuren på Södra hamnen. Kort därefter fick polisen uppgifter om en knivbeväpnad man på Kampenhof och ytterligare en knivskärning på Kungsgatan. Polisen utreder händelserna som misstänkt mord, försök till mord, försök till rån samt olaga hot.

– Det handlar om en serie händelser som inträffat under en tidsperiod på cirka två timmar. Mycket tyder på att det finns ett samband, säger Rickard Fremark, biträdande kommenderingschef.

Polisen hanterar det inträffade som en särskild händelse och genomför tekniska undersökningar, dörrknackningar och vittnesförhör. Under dagen kommer polisen också att förstärka närvaron runt Kampenhof och de centrala delarna av Uddevalla i trygghetsskapande syfte. 

Uppgifter från allmänheten kan vara avgörande för vårt utredningsarbete och vi ser gärna att man hör av sig med tips och iakttagelser. Den som har upplysningar som kan hjälpa polisen att klara upp dessa brott – kontakta polisen på telefon 114 14 eller via tipssidan på polisen.se

Kontaktperson för media:
Rickard Fremark, biträdande kommenderingschef.

 

Mer information om Polisens arbete finns på www.polisen.se