Ny kommunpolis på plats i Svedala

Paul Nilsson, kommunpolis i Svedala

Paul Nilsson, nytillträdd kommunpolis i Svedala.

På måndagen tillträdde Svedalas nye kommunpolis - Paul Nilsson.

Måndagen den 11 januari tillträdde Svedalas nye kommunpolis – Paul Nilsson. Paul kommer närmast från polisområde Malmö, där han arbetat som både ingripandepolis och områdespolis. Tidigare har han även arbetat en tid som polis i lokalpolisområde Trelleborg.

- Jag är mycket stolt och glad över att tillträda tjänsten som kommunpolis i Svedala kommun. Det brottsförebyggande arbetet är mycket viktigt och jag ser fram emot att få arbeta med detta tillsammans med kommunen. Svedala är en säker och fin kommun men det finns alltid saker att arbeta med, såsom trafik, ungdomar och narkotika. Det är viktigt att man kan känna sig trygg i Svedala!

Paul har genom sitt arbete som områdespolis skaffat sig stor vana vid att arbeta med ungdomar i samverkan med skolor och socialtjänst, ett samarbete som han gärna vill utveckla vidare i Svedala.

- Jag är mycket glad över att ha Paul på plats som kommunpolis i Svedala. Paul har stor erfarenhet och många goda tankar och idéer om hur man driver och utvecklar det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet, något som kommer att vara mycket positivt för Svedala kommun, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

- Vi önskar Paul Nilsson varmt välkommen till Svedala kommun och ser fram emot en fortsatt god samverkan mellan kommunen och polisen där vi tillsammans arbetar för att vara en riktigt trygg kommun att bo och driva företag i, säger Linda Allansson Wester, (m) kommunstyrelsens ordförande i Svedala.