Två föremål av intresse i utredning om mordförsök i Delsjöområdet

  • Svart tygpåse med företagslogga: GA tec
    Svart tygpåse med företagslogga: GA tec. Bild: Polisen
  • Glasögon med svarta bågar.
    Glasögon med svarta bågar. Bild: Polisen
  • Kartbild över brottsplatsen vid Delsjön.
    Bild: Polisen
1/3

Ett par glasögon och en tygkasse med tryck kan ha betydelse för utredningen av det överfall som skedde i Delsjöområdet för snart en månad sedan. Polisen är också fortsatt intresserad av iakttagelser från området i anslutning till händelsen.

Måndagen den 23 augusti vid 15-tiden överfölls en kvinna i 35-årsåldern av en okänd man när hon promenerade på Södra sjöslingan mot Delsjöns grindparkering. Området är beläget söder om Stora Delsjön i Göteborg. Överfallet skedde cirka 80-100 meter från grindparkeringen, och rubriceras som försök till mord, då kvinnan utsattes för livshotande våld.

Tygkasse och glasögon funna

I nära anslutning till brottsplatsen anträffades två föremål – dels en tygkasse, dels ett par svarta glasögon. Tygpåsen är svart med företagstryck. Företaget heter GA-tec och är ett tyskt företag. Polisen är intresserad av information om påsen – exempelvis var man kan få tag på denna påse, hur den hamnat i Sverige eller andra upplysningar om påsen.

De svarta glasögonen har syftet att blockera blått ljus från skärmar och liknande. Glaset saknar styrka. Glasögonen har ingen logotyp men följande märkning finns på höger båge: T90 C2. Vänster båge: 9026 52□19-142

Den som har uppgifter om glasögonen, till exempel var de är köpta eller vet någon som haft liknande glasögon uppmanas kontakta polisen.

Signalement på mannen

Mannen som misstänks för överfallet tros vara i 30-årsåldern, ljushyad och cirka 185 cm lång och normalbyggd till vältränad. Han har kort, mellan- till mörkblont hår och bar vid tillfället en enfärgad mörk keps och en mörk eller mörkgrön/grå tröja utan dragkedja samt mörka eller mörgröna/grå byxor. Kvinnan har brunt hår, bar en beige t-shirt och svarta shorts samt en ryggsäck när hon attackerades.

Polisen vill komma i kontakt med personer som vistats i området den aktuella dagen mellan klockan 13.00-16.00. Polisen vill också ha kontakt med andra personer som rör/rört sig i området före och efter brottet, och som kan ha gjort iakttagelser. Det är viktigt att inte utvärdera informationen själv, utan i stället låta polisen göra det. Alla tips och iakttagelser i ärendet kan lämnas till polisen via tipssidan på polisen.se eller via 114 14. Det går bra att vara anonym.