Pressmeddelande Bures gata 16

Den 22 juli klockan 03.00 anträffas en mördad man i en lägenhet på Bures gata 16 i Malmö. Lägenheten tillhör ett flerbostadshus och har i samband med brottet satts i brand. En förundersökning gällande mord och mordbrand pågår.

Utredarna har jobbat brett och är intresserade av all typ av information om den mördade mannen.

Mannen var sedan en längre tid boende på adressen. Han var en ung man i 30-årsåldern och var för polisen okänd. Utredning har visat att han levde ett rikt socialt liv med många vänner i allmänhet och många besök på sin hemadress. Han färdades ofta på en svart herrcykel och tränade på ett gym nära adressen.

I utredningen har det framkommit att målsäganden var homosexuell vilket gör att utredningen inte kan utesluta ett hatbrottsmotiv.

Polisen är nu intresserad av upplysningar som kan bidra till att klara upp mordet. Polisen är intresserade av alla iakttagelser runt Bures gata natten mot den 22 juli och själva natten den 22 juli. Polisen är även intresserad av personer med skador på händerna under denna tidpunkt.

  • Iakttagelserna kan gälla både personer som brukar vistas i närheten av adressen och övriga som kanske är okända.
  • Det är även av stort intresse om du gjort andra iakttagelser av målsäganden eller andra personer runt denna adress, dagarna före mordet.
  • Vidare så tar polisen tacksamt emot övriga upplysningar om mordet eller den mördade. Detta kan gälla allt från relationer till allmänna observationer.

Tips, observationer eller andra uppgifter om ärendet mottages tacksamt via telefonnummer 114 14, alternativt via tipsformulär på denna webbplats.