Efter höstens oroligheter i Hässleholm – 16 personer häktade

På fredagen häktades ytterligare tre personer misstänkta bland annat för anstiftan av försök till mord i samband med mordförsöket på Skolgatan i Hässleholm i oktober. Sammanlagt har 16 personer med kopplingar till kriminella nätverk häktats under hösten.

Polisen har sedan i höstas arbetat med stora resurser i Hässleholm för att utreda de sprängningar och skjutningar som inträffat, men också för att förebygga nya brott och öka tryggheten i Hässleholm.

Under hösten har nu 16 personer gripits och häktats i olika omgångar, misstänkta för bland annat grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott, försök till mord och anstiftan av försök till mord.
– Det är mycket tillfredställande att vi nått bra resultat så här långt, säger Niklas Årcén som är chef för lokalpolisområde Hässleholm. Men vi kommer att fortsätta att hålla trycket uppe mot de kriminella nätverken, vi är inte färdiga.

Konflikten tros ha sin upprinnelse i narkotikahandel och de två kriminella nätverk som är inblandade är kända sedan tidigare av polisen. Polisen bedriver insatsen i Hässleholm med mycket resurser och arbetar bland annat hög synlighet och utredningsresurser.