Pressinbjudan: Nytt center mot arbetslivskriminalitet invigs i Umeå

Den 30 juni invigs ett nytt regionalt center mot arbetslivskriminalitet i Umeå. Vid pressträffen berättar representanter från berörda myndigheter om centret, som är nästa steg i att motverka arbetslivskriminalitet.

Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket har fått i uppdrag att inrätta regionala center mot arbetslivskriminalitet till vilka övriga samverkande myndigheter (Arbetsförmedlingen, Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan, Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket samt Åklagarmyndigheten) kommer att ansluta sig succesivt. Totalt ska sju regionala center inrättas innan utgången av 2023, först ut är Umeå och Göteborg.

Information om myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet

Centret i Umeå syftar till att skapa en ökad förmåga att kunna arbeta mot arbetslivskriminalitet i en av Sveriges mest expansiva regioner.

Inbjudan till media:

Media bjuds in till en träff där representanter från Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten, Skatteverket med flera kommer att delta för att berätta mer om centret och dess uppdrag.

Tid: 30 juni 2022, kl. 13.00-13.30

Plats: Umeå polishus, Ridvägen 10.

Vänta utanför entrén till polishuset så hämtas ni till aktuell lokal. Meddela ert deltagande till kommunikation.nord@polisen.se

Frågor om pressträffen:

Frågor inför pressträffen besvaras av Kristina Lantto, kommunikatör, på tel. 010-568 35 30, eller via epost kommunikation.nord@polisen.se

Frågor på plats under pressträffen besvaras av Maria Linné, kommunikatör, tel. 072-701 41 57.