Sex frihetsberövade i mordärende från 2020

Tidigare i veckan har Polismyndigheten totalt frihetsberövat sex män misstänkta för ett mord som inträffade i Helsingborg under våren 2020.

En man sköts till döds i maj detta år i bostadsområdet Ragnvalla i Helsingborg. Gripandena har skett på olika platser i landet. Frihetsberövandena har skett efter en omfattande och pågående utredning som genomförs mellan Åklagarmyndigheten och polisen i nordvästra Skåne.

De personer som frihetsberövats har kopplingar till organiserad brottslighet i bland annat nordvästra Skåne. Personerna som frihetsberövats är i nuläget anhållna och kommer framöver att begäras häktade. 

Utredningen hanteras av polisområde nordvästra Skånes Grova brott i samverkan med Åklagarmyndighetens Riksenhet mot internationell och organiserad brottslighet.

Fler frihetsberövanden kan komma att ske framöver.

Talesperson i ärendet är Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i nordvästra Skåne. Emellertid har han en mötestät dag och kommer vara svårnådd. Skicka en förfrågan om intervju till richard.glantz@polisen.se  så kommer Mattias Sigfridsson kontakta redaktionen när hans tid tillåter.