Sök
Stäng Meny

Bli polis

Vill du ha ett omväxlande och viktigt arbete, där du kan bidra till att göra skillnad i samhället och skapa trygghet i människors liv? Bli polis! Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Polisstudenterna gör sig redo för en större uppgift

Adrenalin, glädje och nervositet för polisstudenterna Janni, Lukas och Josefin i serien om polisutbildningens olika delar. Är du också redo för en större uppgift? Sök polisutbildningen!

Är det här din större uppgift?

En man och en kvinna i polisuniform står i en grupp med tre yngre personer. Verkar föra ett trevligt samtal. På bilden står texten: Är det här din större uppgift? Bli skillnaden för någons framtid? Sök polisutbildningen på polisen.se

Bli den som skapar trygghet i andras liv, som blir skillnaden för någons framtid. Bli den som går in i de svåraste situationerna eller hittar det avgörande beviset.

Hos polisen finns en stor variation av roller och många karriärmöjligheter. Förutom ingripandepolis kan du exempelvis arbeta som områdespolis eller vidareutbilda dig till insatspolis, kriminaltekniker, hundförare, utredare, bombtekniker, polis i utlandstjänst och andra spännande funktioner. Det finns också en rad chefs- och befälsbefattningar. Välkommen med din ansökan, du behövs!

83 skäl att bli polis

Följ oss på Youtube

 "83 skäl att bli polis"  –  fler filmer om polisyrket; hundförare, ingripandepolis, ridande polis med flera. 

Polisutbildningen

Grundutbildningen till polis är fyra terminer heltidsstudier på polisprogrammet och sex månaders betald aspirantutbildning.

Polisutbildningen

Funktionsinriktad polisutbildning

Den funktionsinriktade polisutbildningen är en komprimerad variant av den ordinarie polisutbildningen och riktar sig till dig som har relevant arbetslivserfarenhet och vill arbeta inom vissa specifika roll inom myndigheten.

Funktionsinriktad polisutbildning

Antagningskrav

Antagningskrav till polisutbildningen

Boka prövningen i god tid!

Blir du godkänd att genomföra medicinsk och psykologisk prövning ska du boka tid för prövning så snart som möjligt. De som klarar prövningen får hos Plikt- och prövningsverket välja bland lediga utbildningsplatser, aspirantutbildningsplatser och terminsstarter. 

Antagningsprocessen steg för steg

Boka tid för prövning