Sök

Från it-trainee och systemutvecklare till scrum master på mindre än ett år

För Sandra, som jobbar som systemutvecklare, har det gått fort sedan hon började på polisens it, men hon känner sig långt ifrån klar.

Porträttbild på Sandra

– Det har gått fort och jag har lärt mig så himla mycket, men samtidigt är det fortfarande mycket jag inte kan. Jag tror inte att jag någonsin blir helt klar, utan jag lär mig fortfarande nya saker och det är det som är kul för då får jag någon sorts mental stimulans.

Efter att ha pluggat Software Engineering and Management på Göteborgs Universitet startade hon sin karriär inom IT genom att söka in till polisens IT-traineeprogram.

– Jag kände redan under rekryteringsprocessen, när vi bjöds in till att träffa chefer och medarbetare på korta intervjuer, att det här var rätt arbetsplats för mig. Det fanns så många intressanta roller och spännande möjligheter och det kändes som att det fanns utrymme att utvecklas.

Idag jobbar Sandra som systemutvecklare och Scrum Master inom en grupp som utvecklar e-tjänster på polisens hemsida. Om du någonsin har anmält ett bortsprunget djur, ett borttappat föremål eller tipsat polisen om brott så är sannolikheten hög att du stött på Sandras arbete.

– Det är det som är det bästa med rollen, att när vi driftsätter något så är det ju riktiga människor som använder tjänsten och som vi underlättar för. Det är tydligt att det vi gör faktiskt används och behövs. Sen är ju systemutveckling i sig mycket problemlösning, vilket också är kul och jag får en kick när jag löser något.

Förutom problemlösandet är det just känslan av att göra skillnad och klimatet på arbetsplatsen som gör att Sandra har trivts sedan första dagen.

– Jag blev positivt överraskad och förvånad direkt, att det var så här bra från första dagen. Det är en blandning av människor som alla är ambitiösa, ödmjuka och lättsamma och alla tycker att det vi gör är både roligt och viktigt. Jag har inte haft söndagsångest sedan jag började. Det trodde jag inte var möjligt.

Varför ska man då arbeta på polisens IT? För Sandra är svaret enkelt.

– Det är en arbetsplats där man känner att man gör skillnad, på riktigt. Vi hjälper folk, så jag känner mig stolt över mitt arbete och därför är det kul att gå till jobbet.