Sök
Stäng Meny

Simon

"Att få vara med och bidra i att min grupp och polisen som helhet utvecklas genom att min röst blir hörd och att man lyssnar på mina tankar och idéer."

Paktik

Fyra frågor till Simon

Vem är du?

Jag heter Simon och är anställd hos polisen efter att ha gjort praktik på myndigheten eller så kallad LIA (Lärande i arbete) våren 2019.

Jag kommer från Nackademin där jag har gått utbildningen DevOps-Engineer som är en 2-årig YH-utbildning där en termin ägnas åt praktik samt examensarbete ute hos ett företag.

Vad fick dig att söka till polisens IT?

Jag kontaktade chefen för gruppen utvecklingsstöd och virtualisering angående en tjänst som jag tyckte kändes relevant för min utbildning och frågade om det var möjligt att komma in och utföra dessa uppgifter i rollen som praktikant.

Jag tyckte även att polisen som arbetsplats lät väldigt intressant eftersom all systemutveckling och infrastruktur körs in house, vilket jag tyckte skulle passa bra då min målsättning är att fortsätta bygga och utveckla den bredden som jag hade lagt grund för under utbildningen, samt att jag ville utveckla ett riktigt bra säkerhetstänk som jag hoppades att få hjälp med under min praktik.

Vad har du gjort under din praktik?

LIA-periodens huvudsyfte är att man ska komma ut på en arbetsplats och aktivt arbeta med uppgifter som rör yrkesrollen samt att förstå hur arbetsrollen ser ut och fungerar i verkligheten.

Jag blev snabbt en i teamet och fick utföra liknande uppgifter som de erfarna teknikspecialisterna arbetade med, fast med fokus på att jag skulle lära mig och utvecklas i rollen.

Jag har även jobbat med ett examensarbete under praktiken där jag har fått ta på mig en lite större uppgift som jag har utrett, utvecklat och implementerat.

Vad har varit roligast med praktiken?

Att få vara med och bidra i att min grupp och polisen som helhet utvecklas genom att min röst blir hörd och att man lyssnar på mina tankar och idéer.
Det har också varit kul och väldigt inspirerande att vara omgiven av engagerade och väldigt kompetenta medarbetare som gärna har hjälpt till och förklarat när man har haft frågor.

Jag har även haft möjlighet att besöka andra team på verksamhetspraktik där jag fick chansen att följa medarbetare när de arbetade för att öka min förståelse över hur och vad andra grupper jobbar med här på polisens IT-avdelning.