"Det bästa med jobbet är att kunna göra skillnad"

Ett exempel är när vi får återkoppling att vi bidragit till att komma framåt i en brottsutredning, då blir det väldigt konkret hur vårt arbete på kamera får effekt i den polisiära verksamheten.

Fredrik, uppdragsledare på polisens it-avdelning

Fredrik är uppdragsledare på polisens IT-avdelning och berättar om sitt jobb med de fasta kameraetableringarna.

Berätta om teamet som du tillhör!

Jag tillhör gruppen Kamera och sensorsystem, vi jobbar bl.a. med sensorer (kameror, drönare och kroppsburna kameror). Vi har väldigt många kontaktytor i mitt team då vi levererar till hela landet och vi samarbetar med många olika aktörer. I min roll som uppdragsledare jobbar jag just nu med de fasta kameraetableringarna. Man kan säga att jag har en koordinerande och planerande roll i leveransen – jag samarbetar med IT-samordnare, andra på IT-avdelningen, verksamheten och med flera fastighetsägare samt leverantörer.

Hur ser det ut inom ert område?

Det händer jättemycket hela tiden. Vi arbetar på uppdrag från verksamheten och deras behov. När det kommer något nytt önskemål som vi inte redan har idag så gör vi allt vad vi kan för att lösa det, så länge det fungerar ur ett säkerhetsperspektiv. Mina kollegor omvärldsbevakar mycket och det blir även en hel del detektivarbete för att hitta senaste tekniken som täcker våra behov. Intresset och behovet för kameror växer så även vårt team expanderar.

Vad är det bästa med ditt jobb på polisens IT?

Det bästa med jobbet är att kunna göra skillnad! Ett exempel är när vi får återkoppling att vi bidragit till att komma framåt i en brottsutredning, då blir det väldigt konkret hur vårt arbete på kamera får effekt i den polisiära verksamheten. Det känns väldigt roligt och givande. Det jag också gillar med rollen är alla kontaktytor och samarbetet med alla olika aktörer. I samarbetet finns det ett väldigt engagemang och en positiv stämning vilket gör att det är roligt att gå till jobbet!

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb