”Det vi upphandlar gör så att polisen kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt”

Vi får hantera inköp som man inte gör någon annanstans, det är både intressanta och stora affärer, vilket är väldigt utvecklande. Det är också givande att veta att det vi gör bidrar till att verksamheten kan göra sitt jobb på bästa sätt.

Jenny, upphandlare/strategisk inköpare på polisens  it-avdelning

Jenny, har som upphandlare/strategisk inköpare på polisens it-avdelning möjlighet att göra skillnad i stort som smått

Hur hamnade du på polisens IT-avdelning?

Jag har jobbat inom näringslivet hela mitt liv, varav stor del mot just offentlig sektor. Jag sökte mig hit, dels då jag sedan en tid varit intresserad av Polismyndigheten som arbetsgivare, dels för att jag var redo för en ny nivå av utmaning inom ramen för mitt yrkeskunnande. Min förhoppning var att jag kunde bidra med min erfarenhet, både från IT-sektorn, men kanske främst med mitt affärsmannaskap för att skapa bättre affärer för polisen. Jag tror på tanken att alla ska bidra med det de är bäst på, och när rollen som upphandlare/strategisk inköpare dök upp hos Polismyndigheten sökte jag och fick jobbet

Hur ser din roll ut?

Det är ett regelstyrt arbete med mycket frihet och stora utmaningar. Det finns tydliga processer och strukturer i flera olika lager, vilket är något jag saknat i tidigare roller. Det finns en välutvecklad process och introduktionsprogram framtaget för nyanställda med bra stöttning från kollegor, vi arbetar tillsammans och allt är väl förankrat. Arbetet kräver en bra överblick och samtidigt en känsla för detaljer, vi får möjlighet att arbeta med många intressanta uppdrag parallellt i en mycket spännande verksamhet vilken jag tror är svår att finna någon annanstans. Uppskattar närheten till den polisiära verksamheten, det är roligt att kunna se det vi upphandlat ute och användas av våra kollegor.

Samtidigt skapas idag helt nya arbetssätt och rutiner givet omvärldssituationen, där vi bland annat upplever både en pandemi och ett krig i Europa, vilket öppnar för andra lösningar. Det tvingar oss att tänka i annorlunda banor, en både utmanande och spännande tid med möjlighet att göra skillnad i stort och smått. Det kan vara utmanande ur flera aspekter men jag trivs när det händer oförutsedda saker och vi har kommit fram till många bra lösningar tillsammans.

Något jag uppskattar är möjligheten att få byta roll inom myndigheten, jag gästspelade som uppdragsledare på IT-avdelningen under vintern och våren 2020/2021 och jag har även gått in som tillförordnad gruppchef under en period då det behövdes. Det har varit både roligt och utvecklande, sedan en tid är jag tillbaka till rollen som strategisk inköpare på IT-upphandling – rollen som jag trivs bäst med och brinner för!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag har otroligt roligt på jobbet! Att jobba i en organisation där det finns så många motiverade människor, mycket kunskap och ett stort driv är väldigt kul. Det är roligt att ”grotta ner sig” i hela affären, från strax före kravställning och hela vägen in i att se leveransen ske, att få argumentera, resonera och diskutera med kollegor som är experter inom sina respektive områden. Vi får hantera inköp som man inte gör någon annanstans, det är både intressanta och stora affärer vilket är väldigt utvecklande. Det är också givande att bidra till någonting större, att det vi gör bidrar till att verksamheten kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb