Sök
Stäng Meny

"Som samordnare har jag en spindeln-i-nätet roll"

Det bästa med mitt jobb är att få vara med i utvecklingen och framtagandet av ny teknik för polisens anställda och att vara med och bidra till någonting större, vilket jag får möjligheten att göra här.

Ola, samordnare polisens IT-avdelning

Ola är som samordnare på polisens IT-avdelningen delaktig i att realisera verksamhetens visioner och mål

Berätta om din resa inom polisens it!

– Jag började som konsult för nästan tio år sedan och kom in i en roll som tekniker, ett jätteroligt jobb! Jag har alltid varit tekniskt intresserad och jag gillar att vara i rörelse. Det bästa med jobbet som tekniker här inom polisens IT är att känna att man gör nytta, att alla parter har det de behöver vad gäller tekniska lösningar och känslan av att bidra till någonting större. Efter två år valde jag att söka mig till en utlyst tjänst inom IT-avdelningen då jag trivdes så bra här. Jag märkte efter en tid att jag tyckte att det var roligt att ta lite extra ansvar i uppdrag, även min chef uppmärksammade detta och när det dök upp en möjlighet för mig att testa på en tillförordnad samordnarroll så kändes det rätt att prova på det. Efter en tid så lystes tjänsten ut permanent, jag sökte den och fick den.

Hur ser rollen som samordnare ut?

– I rollen som samordnare har jag många kontakter, en spindeln-i-nätet roll, jag har kontakt med gruppchefer, teknikerna och verksamheten. Vi samarbetar för att det ska bli så bra som möjligt med de tekniska lösningarna. Ett exempel på ett uppdrag som vi arbetat med är den nya polisbilen där vi från tekniksidan såg till att allt fungerade tekniskt. Det är ett exempel på hur vi kan bidra till att underlätta polisernas vardag. I rollen som samordnare är vi även delaktiga i att realisera verksamhetens visioner och mål. Vi är även med och effektiviserar verksamhetens arbete både rent praktiskt IT-mässigt (slagningar i mobil t.ex.) men även i anpassningar i lokaler så att krav/önskemål uppfylls. Allting i rollen är inte heller skrivet i sten vilket passar mig som person, jag gillar att kunna hjälpa till där det behövs.

Vad är det bästa med att arbeta här på IT-avdelningen?

– Att få vara med i utvecklingen och framtagandet av ny teknik för polisens anställda. Inom IT-avdelningen utvecklar vi många egna tekniska lösningar, vilket är roligt.  Det är också givande när medarbetare och verksamheten är nöjda, att se resultaten av arbetet – att det ger effekt. Sen drivs jag av att vara med och bidra till någonting större vilket jag får möjligheten att göra här. Resan jag har gjort inom IT-avdelningen visar på att det finns goda möjligheter till intern utveckling.

Just nu har vi flera lediga tjänster

Här hittar du lediga jobb på polisens IT-avdelning.
Sök lediga jobb 

Prenumerera på ledig jobb