Tidigare traineer på polisens IT-avdelningen berättar

Här berättar några av våra tidigare traineer bland annat om varför de sökte just till polisens IT-traineeprogram och hur det är att jobba på polisens IT-avdelning.

Amar Tenic går polisens it-traineeprogrammet

Bild: Louise Hjelmskog

Amar Tenic

Ålder: 22 år
Utbildning: Systemvetarprogrammet, Linnéuniversitetet i Växjö
Traineeroll: Systemutvecklare

Varför jag sökte polisens IT traineeprogram:

Jag sökte till traineeprogrammet för att det kändes som att Polismyndigheten var en perfekt plats att börja min karriär på som nyexaminerad. Ett traineeprogram ger ju också möjligheten att lära sig mer om hela myndigheten vilket jag uppskattar väldigt mycket.

Hur det är att vara trainee hos polisen och hur IT-avdelningen är som arbetsplats:

Det är kul att gå till jobbet varje dag för att det känns verkligen som att allt man gör på något sätt gör skillnad till det stora hela.

Utan oss på IT-avdelningen så kan inte poliserna i yttre tjänst utföra sitt arbete. Utan It-stöd så har vi inte heller någon koll på vilka som passerar våra gränser exempelvis.

Jag känner verkligen att jag bidrar till en större uppgift! Jag tycker även att IT-avdelningen är en väldigt bra arbetsplats för att alla jobbar mot samma mål vilket gör att det blir lättare att tillföra och utöka sina kompetenser.

Erica Åström Hedström går polisens it-traineeprogrammet

Bild: Louise Hjelmskog

Erica Åström Hedström

Ålder: 25 år
Utbildning: Systemvetenskap på Uppsala Universitet
Traineeroll: Produktspecialist

Varför jag sökte polisens IT traineeprogram:

Jag sökte polisens traineeprogram främst för att jobbet har samhällsnytta. Jag hade pratat med flera personer som jobbade på polisen, både på IT-avdelningen och andra avdelningar, och jag fick intrycket av att de verkligen tyckte om sin arbetsplats. De hade jobbat inom polisen i många år och några av dem hade kommit tillbaka till polisen efter att ha jobbat på andra företag emellan.

Jag fick också intrycket av att det finns stora möjligheter till att få byta roll inom myndigheten om man skulle vara sugen på något nytt!

Hur det är att vara trainee hos polisen och hur IT-avdelningen är som arbetsplats:

Traineeprogrammet på polisens it-avdelning ger en otroligt bra blick över hela myndigheten och man har möjlighet till att få ett stort kontaktnät. Det finns väldigt stor kompetens på IT-avdelningen och det är kul att få träffa så många som verkligen brinner för sitt jobb!

It-avdelningen som arbetsplats är vänlig och spännande, alla är glada och hjälper mer än gärna till om man har frågor eller vill få en genomgång av något.

Jag kan verkligen rekommendera traineeprogrammet!