It-traineeprogram

Är du intresserad av att förstärka polisens digitala förmåga för framgångsrik brottsbekämpning? Vill du få en bra start i din karriär där du varvar skarpt arbete med traineeaktiviteter så som verksamhetsbesök, utbildning och resor?

Vårt it-traineeprogram är ett av flera sätt för polisens it-avdelning av rekrytera framtida medarbetare och hitta våra blivande teknikspecialister. Kanske är du en av dem?

Traineeprogrammet genomför vi tillsammans med Säkerhetspolisen. Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda dig en bra introduktion och en bred kunskap om den it-avdelning där du blir anställd och om myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

IT-traineer 2022

IT-traineer 2022

Traineeprogrammets upplägg

Polisens traineeprogram lanserade 2018 och varje år tar vi emot ambitiösa nyexaminerade till vårt program som pågår under sex månader och startar i september. Traineeprogrammet är på heltid och genomförs tillsammans med Säkerhetspolisen. Vissa delar genomförs gemensamt och vissa delar på respektive myndighet. Efter de första sex månaderna fortsätter du din anställning där du blivit anställd. Du får en dedikerad fadder och förmånen att kombinera skarpt arbete med aktiviteter i traineeprogrammet. Helt enkelt en kick-start i din it-karriär.

Aktiviteter i traineeprogrammet är verksamhetsbesök inom polisen samt externt hos andra myndigheter inom rättsväsendet. Vidare erbjuds du utbildningar både internt och externt. Resor inom Sverige och eventuellt utomlands förekommer.  

Vanliga frågor och svar om traineeprogrammet

Varför ska jag söka polisens it-traineeprogram?

  • För att få insikt och förståelse – vi är en stor it-avdelning med cirka 1000 medarbetare. Traineeprogrammet ger inblick i flera av våra verksamhetsområden.
  • Bygga nätverk – som trainee kommer du att få arbeta, utveckla och utvecklas tillsammans med andra traineer och erfarna kollegor.
  • Ge din it-karriär en bra start: Du blir tillsvidareanställd med sex månaders provanställning som löper parallellt med traineeprogrammet. Efter traineeprogrammet fortsätter din anställning hos oss. Du får en marknadsmässig lön och samma förmåner som övriga anställda hos polisen.

Vad förväntar vi oss av dig?

  • Lär oss! Du kommer med den senaste utbildningen och du delar med dig av din kompetens, erfarenhet, tankar och idéer.
  • Var en ambassadör! Sprid dina lärdomar från traineeprogrammet.

Var finns traineeprogrammet?

Stora delar av traineeprogrammet utgår från Stockholm. Vi erbjuder även traineeplatser i Göteborg, Linköping och Norrköping. Utgår du från Göteborg, Linköping eller Norrköping ingår resor till/från Stockholm. Vi brukar även ha vissa moment på andra orter i landet.

Vad erbjuder ni för roller?

Det varierar från år till år utifrån verksamhetens behov. Vi har under årens gång haft roller som exempelvis systemutvecklare, uppdragsledare, teknisk testare, produktspecialist, teknikspecialist, it-säkerhetsspecialist och UX-designer. Majoriteten av platserna är systemutvecklare.

Vem söker ni?

  • Vi söker dig som har en examen inom it/data från en minst tre år lång utbildning från högskola eller universitet.
  • Gemensamt för alla inriktningar är att examen får vara högst två år gammal vid ansökningstillfället.

Hur söker jag?

Ansökningsperioden öppnar i december och kraven för de olika inriktningarna framgår i respektive annons. Annonserna finner du bland våra lediga jobb.

När startar programmet?

Programmet pågår under sex månader med start i september varje år.