Sök
Stäng Meny

Arrestantvakter till polisen i Helsingborg

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Helsingborg

Län

Skåne län

Utlyst

03 april 2024

Ansök senast

21 april 2024

Referensnummer

C185740/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ytterligare arrestantvakter till våra arrestgrupper i polisområde Nordvästra Skåne. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Nordvästra Skåne är ett av polisområdena inom region Syd och sträcker sig över tio kommuner. Polisområde Nordvästra Skåne indelat i fyra lokalpolisområden: Helsingborg, Ängelholm, Klippan och Landskrona. På polisområdesnivå finns utredning- och utredningsjourssektioner samt ett polisområdeskansli som är beläget i Helsingborg. Lokalpolisområde Helsingborg ingår i polisområde Nordvästra Skåne. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper, hundgrupp, trafikgrupp samt stöd och service.

Vi söker nu arrestantvakter för tillsvidareanställning och vikariat med placering i Helsingborg. Vi är en av de större arresterna i Skåne och du kommer att ingå i en bra arbetsgrupp med både erfaren och kompetent personal.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, avvisitering, bevakning och tillsyn. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter, exempel på sådana är dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovsprovtagning och registerslagningar. Du kommer även att arbeta med upptagning av polisanmälningar samt att utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör, gällande sektionens ärenden.
Du kommer även att vara Stationbefälet och jourhavande förundersökningsledaren behjälplig med registrering av ärenden, upprättande av dygnslistor, anmälningsupptagning samt kontroll av övervakning av tekninsk utrustning (bland annat övervakningskameror, porttelefoni och interna larm). Utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör kan också förekomma.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Du kan även medverka vid transporter till häktesförhandlingar samt på bevakningsuppdrag. Ditt bemötande har stor betydelse för den frihetsberövades upplevelse av polisen, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.

Anställningen är förlagd till treskift med periodplanering.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Gymnasieutbildning eller annan utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
 • God förståelse för det engelska språket samt förmåga att uttrycka dig väl på engelska.
 • God syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov).
 • God hälsa, både fysiskt och psykiskt, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt.
 • Svenskt B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Minst ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet, undantaget praktiktjänstgöring.
 • Yrkeserfarenhet från arrest, kriminalvård och/eller försvarsmakten
 • Erfarenhet av polisiärt volontärarbete
 • Yrkeserfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller väktare
 • Genomfört polisens arrestantvaktsutbildning med godkänt resultat
 • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • Andra språkkunskaper utöver svenska eller engelska som arbetsgivaren bedömer relevant där du kan använda språket i din yrkesutövning

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo har en mycket god samarbetsförmåga både internt och externt men som även kan arbeta självständigt. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt vilket bidrar till att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av gruppchef Annette Thornberg
0702405991
annette.thornberg@polisen.se

Alternativt Jonathan Rask Nordvall
010-56 14980
jonathan.nordvall@polisen.se

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult: Hanna Digman
hanna.digman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-s samt Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14. ST Polisen, Jonas Olsson 0702853164 SEKO Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35

Övrig information

Placeringsort: Helsingborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg