Sök

Strategisk samordnare för lokalförsörjningsarbete

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

24 juni 2024

Ansök senast

22 juli 2024

Referensnummer

C199469/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Regionkansli
Regionkansliets huvudsakliga uppgift är att ge stöd till regionpolischefen samt planera och följa upp verksamheten på övergripande nivå. Regionkansliet bedriver verksamhet i hela regionen där majoriteten av frågorna är av strategisk karaktär och arbetet sker i nära samarbete med regionledningen, polisområden och enheter.

Arbetsbeskrivning

Som lokalsamordnare kommer du tillhöra gruppen med olika regionala förvaltningsuppdrag och lokalutveckling som tillhör sektionen för Intern service.
I din arbetsuppgift ingår att samordna och säkerställa att polisregionens lokalförsörjningsarbete bedrivs strategiskt och systematiskt.
Vidare kommer du samverka med lokalförsörjningsenheten på regional nivå och samarbetar fortlöpande med regionens lokalsamordnare på polisområden och enheter.

Vanliga arbetsuppgifter:

- Beredning/handläggning av ärenden som samråd, delningar, remisser samt framtagande och beredning av underlag till regionala kanslichefsforum.
- Sammanställa och administrera underlag för Polisregion Stockholms lokalbehov.
- I uppgiften ingår också att samverka och samarbeta med lokalförsörjningsenheten/EA.
- Att i övrigt vid behov biträda eller ansvara för andra arbetsuppgifter som ligger under regionkansliets ansvarområden.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som samordnare vid regionkansliet är du driven och strukturerad och har en mycket god administrativ förmåga. Du är stresstålig, flexibel och införstådd med att förutsättningarna för uppdraget kan förändras under uppdragets gång. Du trivs med att arbetstempot växlar. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, personlig integritet och ett positivt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har ambition att utveckla verksamheten tillsammans med andra, kan ta eget ansvar och arbeta självständigt inom eget uppdrag.

Kontaktpersoner

John Rosshagen, Rekryterande chef
john.rosshagen@polisen.se

Sofi Brandt, Hr-konsult
sofi.brandt@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Kontaktperson för ST: Tom Johnsson 0769-470030

Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: VP 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg