Handläggare till Säkerhetsavdelningen Polisregion Mitt

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare som är självständiga, initiativtagande och drivande till vårt team i Polisregion Mitt.

Organisation

Säkerhetsavdelningen

Län

Uppsala län

Utlyst

29 april 2022

Ansök senast

26 maj 2022

Referensnummer

A248.858/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Säkerhetsavdelningen söker nu en handläggare med placering i Region Mitt med fysisk placering i Uppsala. Region Mitt är indelade i polisområden med stödenheter såsom regional underrättelseenhet, utredningsenhet, operativ enhet samt ett regionkansli. 

Säkerhetsavdelningens organisation består av centralt placerade nationella enheter samt enheter som är placerade på Polisregioner och Nationella avdelning. Säkerhetsavdelningen ansvarar för Polismyndighetens verksamhetsskydd och säkerhetsskydd, vilket omfattar bl.a. skydd av egendom, medarbetare, information samt hantering av säkerhetsprövningar och säkerhetsärenden

Arbetsbeskrivning

Som handläggare kommer du att arbeta med säkerhets och verksamhetsskyddsärenden på regional nivå. I uppdraget ingår att ge stöd, rådgivning och att vara kravställare i frågor som rör framförallt fysisk säkerhet och säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal-SUA. Det är meriterande om du även har kunskap inom andra säkerhetsområden för att stötta eller bistå vid semestrar, exempelvis personalsäkerhet och skydd av medarbetare. Tjänsten utgår från Uppsala och arbetet leds av en regional säkerhetschef med placering i Uppsala. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Säkerhetsskyddad upphandling-SUA
 • Fysisk säkerhet
 • Personalsäkerhet
 • Säkerhetsskydd och riskhantering
 • Skydd av medarbetare
 • Incidenthantering
 • Risk- och sårbarhetsanalyser
 • Representera Säkerhetsavdelningen inom polisregionen
 • Delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
 • Utbilda internt i säkerhetsfrågor
 • Utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer.
 • Stabsarbete kan förekomma

 Resor förekommer i tjänsten

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen, akademisk examen inom området eller annan för funktionen relevant kunskap eller utbildning.
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, då arbetet kräver att du kan författa myndighetsbeslut och skrivelser
 • god datorvana, exempelvis inom Officepaketet och virtuella möten på distans
 • B-körkort då resor förekommer i tjänsten
 • svenskt medborgarskap

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
 • arbetat med säkerhetsfrågor utifrån säkerhetsskyddslagen
 • erfarenhet av att hålla utbildningar eller genomföra presentationer
 • utbildning och/eller kunskap om lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
 • erfarenhet av att självständigt driva och genomföra kvalificerade utredningar samt hålla förhör alternativt hålla säkerhetsrelaterade intervjuer eller samtal

Personliga egenskaper

För att passa i rollen behöver du vara självständig med en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och kyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Du är noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga i att göra bedömningar, driva processer och ta egna initiativ. Har förmåga att tempoväxla för att lösa avdelningens uppdrag. 

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Vidare är du en flexibel lagspelare som har lätt för att samverka med andra på ett smidigt sätt. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Olof Jakobsson, 070-344 29 34, olof.jakobsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO Andreas Johansson 073-084 13 01
Polisförbundet Sofia Ask 070-841 40 89
SEKO Polisen och Fackförbundet ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Dagtid med flex alternativt förtroendearbetstid enligt särskild överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare säkerhet 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 26/5 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A248.858/2022 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta HR-konsult Ulla Berggren, ulla.berggren@polisen.se, 010-561 55 35. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.  

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakter från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.