Systemspecialist inom kamerabevakning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en systemspecialist till vår grupp som vill vara med och leverera lösningar i världsklass. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

28 april 2022

Ansök senast

17 maj 2022

Referensnummer

A242.375/2022

Arbetsplatsbeskrivning

IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Arbetsbeskrivning

För att öka tryggheten och uppfylla medborgarlöftet är det stort fokus på kameror. Gruppen ansvarar för den nationella kameraplattformen i landet.

I rollen som systemspecialist inom kamerabevakning arbetar du med att säkerställa driften av vår kameraplattform som är konfigurerad för storskalig drift. Du arbetar för att användningen av kamerorna alltid är optimal och dina arbetsuppgifter kommer att inbegripa både drift och support av VMS-plattformen. Du arbetar även med att ta fram lämpliga transmissionslösningar när vi etablerar kameror i ett område.

Arbetsuppgifter som är vanligt förekommande:

 • Uppgradering, förvaltning samt drift av plattformen
 • Felsökning i plattform samt tillhörande mjukvara så som operativsystem och andra stödsystem
 • Beräkna nätrymder för kamera-nätverk
 • Managera kommunikationslösningar
 • Ta fram transmissionslösningar tillsammans med externa leverantörer såsom stadsnät-leverantörer vid etableringar av större kamera-siter
 • Utveckla ny funktionalitet i nära samarbete med våra leverantörer och användargrupper

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Erfarenhet av arbete med Video Management-system (VMS)
 • Erfarenhet av att arbeta inom nätverk och routing
 • Mycket goda kunskaper om Windows Server samt felsökning av applikationer
 • B-körkort och god körvana

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Djupare nätverkskunskaper
 • Goda kunskaper inom MS SQL
 • Certifiering/erfarenhet av konfigurering och felsökning av nätverksprodukter
 • Erfarenhet av system för kroppsburna kameror
 • Erfarenhet av arbete med video management software i storskalig miljö

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med eget driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Ulla Thorsman, tfn 0761409130

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Funktion: Handläggare, teknikspecialist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17e maj 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A242.375/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A242.375/2022  via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post