Analytiker till sektionen för underrättelsesamordning vid underrättelseenheten, Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

29 juli 2022

Ansök senast

19 augusti 2022

Referensnummer

A422.798/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu analytiker till Underrättelseenheten vid Noa. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningens (Noa) uppgift är bland annat att bekämpa allvarlig och organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Förutom ett nationellt ansvar för den operativa verksamheten ansvarar Noa även för riktlinjer och rutiner samt att driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i nationell och internationell samverkan och att utveckla arbetsmetoder och verktyg för brottsförebyggande arbete, utredning, lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt. Avdelningen har ca 1900 anställda som verkar på ett flertal orter i hela landet och avdelningen består av 14 enheter samt ett kansli.

Underrättelseenhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten, såväl nationellt som internationellt. Enhetens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning. Enheten består av ett kansli samt tre sektioner: underrättelsesektionen, sektionen för underrättelsesamordning och finanspolissektionen.

Underrättelseenheten leder även underrättelsetjänstens process-, verksamhets- och metodutveckling i samverkan med regionerna.

Vid sektionen för underrättelsesamordning finns gruppen för strategisk analys vars huvudsakliga uppdrag är att omhänderta det strategiska underrättelsebehovet på nationell nivå i samverkan med aktörer på internationell nivå.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget är att producera strategiska analyser på 1-5 års sikt, genomföra hot- och sårbarhetsbedömningar, besvara inkommande frågor internt och externt om organiserad brottslighet samt leda större analysuppdrag. I uppdraget ingår att samverka nationellt och internationellt.

I rollen ingår att:
• Genomföra hot- och sårbarhetsbedömningar
• Samverka med andra myndigheter
• Leda större analysuppdrag
• Bidra till verksamhets- och metodutveckling
• Stötta Polismyndigheten med att fullfölja sitt ansvar i satsningen mot organiserad brottslighet.

Arbetet kan medföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen eller motsvarande utbildning med lämplig inriktning
• Flerårig erfarenhet av kvalificerat analysarbete i olika tidsskalor
• Stor vana av informationshantering samt att eftersöka och bedöma information från olika typer av källor
• Erfarenhet av att skriva rapporter och underlag för beslut
• Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska och svenska

Vi bedömer det som meriterande om du utöver ovan kvalifikationer även har:
• Erfarenhet av muntliga presentationer i olika typer av forum, stora som små
• Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt mycket gott omdöme.
För denna roll ser vi att du är självgående, på det vis att du tar ansvar för din uppgift, själv strukturerar ditt arbete och driver dina processer framåt. I rollen behöver du även ha god samarbetsförmåga, det vill säga att du kan samarbeta i projekt och är lyhörd för kollegors och samverkansaktörers olika förmågor, kompetens och bakgrund. Det är enkelt och faller sig naturligt för dig att skapa kontakter och underhålla relationer. För att lyckas i denna roll är du flexibel och har ett problemlösande och prestigelöst förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ditte Westin, 076 134 35 92
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta HR:
Daniela Piltonen 073 042 60 80

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST: Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Du bör inte berätta att du sökt nämnda tjänst hos Polismyndigheten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Polismyndigheten som omfattas av sekretess.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 19 augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A422.798/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A422.798/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 38 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post