Kravanalytiker till Resehandlingssystem på IT-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

03 augusti 2022

Ansök senast

25 augusti 2022

Referensnummer

A423.907/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som har erfarenhet av arbete som kravanalytiker och som vill vara med och arbeta med utvecklingen av systemstöd inom resehandlingssystem. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gruppen Resehandlingssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av resehandlingssystem, vilket innebär ansökan och utfärdande av resehandlingar till svenska medborgare samt utbyte av certifikat för de elektroniska resehandlingarna internationellt.

Vi är ett utvecklingsteam på 10 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina kollegor kommer vara uppdragsledare, systemutvecklare, kravare, testare och teknisk Change Manager.

Till gruppen söker vi nu en kravanalytiker.

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker har du en central roll där du kommer att bli en viktig länk i uppdraget att beskriva behov och krav på utveckling av ärendehanteringssystemet för ansökan och utfärdande av resehandlingar.

Rollen innebär nära relation, dialog och samverkan med berörda delar av verksamheten där du fastställer behov och krav så att leveranser går effektivt och kvalitativ i mål. I dina arbetsuppgifter ingår utredningar och framtagande av systemkravspecifikationer utifrån genomförd verksamhetsanalys tillsammans med verksamheten. Du arbetar nära utvecklingsteamet för att säkerställa att leveransen efterfrågade krav och behov är klarlagda och uppfyllda. Arbetet bidrar till att leverera service till verksamheten som möter medborgarna i sitt dagliga arbete.

Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.
Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • En akademisk examen, gärna systemvetenskaplig examen eller annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Aktuell och mångårig erfarenhet av kravanalys och kravhantering, gärna mer än 2 års erfarenhet
  • Erfarenhet av att leda kravworkshopar
  • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva, samordna och ansvara för framtagande av krav
  • Erfarenhet av agil metodik / SCRUM management
  • Behärskar svenska och engelska mycket väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • God kunskap om användarbarhet och modelleringsteknik
  • Erfarenhet av att skriva user stories och acceptanskriterier


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående och har förmågan att självständigt driva dina uppdrag framåt. Rollen innebär många kontaktytor och vi ser det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med både nära kollegor och övriga verksamheten på ett smidigt och pedagogiskt sätt för att nå gemensamma mål. Då tjänsten innebär att läsa, skörda och tolka krav är det viktigt att du är har en problemlösande analysförmåga och är strukturerad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Jeanette Isaksson Lundroth, gruppchef, jeanette.isaksson-lundroth@polisen.se Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Merima Hadzimesic, 076-132 17 84, merima.hadzimesic@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som uppdragsledare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 mån
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flex
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Tillträde: Enligt överenskommelse

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25/8–2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A423.907/2022 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. 

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A423.907/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post