Lönehandläggare till HR-avdelningen, placering Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu lönehandläggare (tillsvidare) till Polisens administrativa center. Stimuleras du i en föränderlig miljö och vill bidra till utvecklingen av lönearbetet hos Sveriges största myndighet? Ta chansen och sök!

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

24 augusti 2022

Ansök senast

07 september 2022

Referensnummer

A467.213/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens administrativa center (PAC) är en enhet inom HR-avdelningen. PAC Personal är placerat i Linköping och ansvarar för Polismyndighetens löne- och pensionsadministration.

Sektionen är inne i ett spännande och intensivt utvecklingsarbete, som bl.a. innebär att vi ska tillgodogöra oss digitaliseringens möjligheter. Därför söker vi dig som är nyfiken, driven och gärna provar nya idéer som bidrar till enklare och effektivare lösningar.

Du kommer till en grupp med engagerade och kompetenta kollegor som tar väl hand om varandra. Majoriteten av medarbetarna är placerade i Linköping, vilket även är placering för denna tjänst.

Arbetsbeskrivning

Som lönehandläggare ansvarar du för lönekörningen från ax till limpa och driver hela processen självständigt. Utöver lönekörningen supporterar du anställda i olika frågor som rör lönerelaterade frågor såsom; registrering av resor, löneuträkningar, tidrapporter, frånvaro, semester och andra policys och regler.

Vi är en växande myndighet vilket ställer krav på vår förmåga att utveckla och effektivisera våra processer. Hos oss är du delaktig i utvecklingsarbetet och bidrar med dina idéer.

Dina arbetsuppgifter innebär, men är inte begränsade till:

 • löpande lönehantering för Polismyndigheten, så som att administrera anställningar och avslut,
 • support i lönefrågor/ärenden,
 • administration av frånvaro, ersättningar och arvoden, granskning av reseräkningar, intygshantering, fel-och signallistor, löneskuldhantering och
 • bidrar till utveckling av HR-plattformen

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har en yrkesutbildning inom lön eller motsvarande
 • Har aktuell erfarenhet av att självständigt handlägga löner
 • Har god vana av IT-baserat arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Har erfarenhet av effektivisering och digitalisering inom löneområdet
 • Har erfarenhet av supportarbete
 • Har god vana av det personaladministrativa systemet Heroma
 • Har goda kunskaper i MS Office

Personliga egenskaper
Då sektionen befinner sig i digitaliseringsfas ser vi gärna att du har systemintresse och bidrar till utvecklingen genom dina idéer och förbättringsförslag. Vi värdesätter din vilja och förmåga att utveckla verksamheten och att se din del i helheten.

För att trivas i rollen ser vi att du är van att arbeta strukturerat och har en förmåga att arbeta med flera parallella arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och kan hantera känslig information.

I denna roll har du både självständiga arbetsuppgifter och andra som du löser tillsammans med kollegor, därför ser vi att du både har en initiativtagande förmåga genom att du planerar och driver dina processer framåt, men även har en god samarbetsförmåga. Slutligen har du många interna kontakter i denna roll, varför vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat bemötande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Rollen kräver svenskt medborgarskap då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:
Lovisa Liwell, tfn 010-563 51 92
Marina Johansson, tfn 0738-01 51 96

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 342 11
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Diana Andersson, Fackförbundet ST, tfn 076 869 48 46
Karina Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Funktion: Handläggare lön, PAC Personal, HR-avdelningen

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast onsdag 7 september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med ref.nr.  A467.213/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A467.213/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post