Senior uppdragsledare till Identitetshandlingar på IT-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

03 augusti 2022

Ansök senast

25 augusti 2022

Referensnummer

A423.898/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Just nu söker vi dig som har erfarenhet av arbete med uppdragsledning och som vill vara med och arbeta med utvecklingen av systemstöd för utfärdande av Identitetshandlingar. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gruppen Identitetshandlingar är ett utvecklingsteam som kommer att formas hösten 2022. Vi kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av de IT-system som bl.a. behövs för ansökan och utfärdande av identitetshandlingar.

Gruppen kommer att bestå av 10 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina kollegor kommer vara systemutvecklare, kravare, testare och teknisk Change Manager. Till gruppen söker vi nu en senior uppdragsledare för de system och den utrustning som hanterar ansökan och utfärdande av ID-kort.

Arbetsbeskrivning

Som senior uppdragsledare i gruppen är du en viktig länk i uppdraget att leverera ärendehanteringssystemet för ansökan och utfärdande av ID-kort i syfte att leverera service till verksamheten som möter medborgarna i sitt dagliga arbete.

Arbetet innebär att leda utvecklingsteam samt ha en kontinuerlig dialog och samverkan med berörda delar av verksamheten, både inom IT-avdelningen som övriga delar av myndigheten samt även andra myndigheter som är involverade i åtagandet att leverera ID-kort. Din förståelse för verksamhetens arbete med ID-kort kommer vara avgörande för en lyckad leverans.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

 • Leda och arbeta i agilt utvecklingsteam med flera utvecklingsuppdrag parallellt och utveckling i en integrerad systemmiljö.
 • Vara Scrummaster och hjälpa, coacha och stödja teamet att vara produktiva och producera med hög kvalitet.
 • Tillsammans med produktägaren planera leveranser på kort och lång sikt.
 • Delta på samordningsmöten, författa statusrapporter och följa upp produktbacklog jämte leveransplan.
 • Självständigt driva och ansvara för tilldelade uppgifter.

Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.
Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • En akademisk examen, gärna systemvetenskaplig examen eller annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig
 • Aktuell och mångårig erfarenhet av att leda utvecklingsteam inom IT mot uppsatta mål och resultat, gärna mer än 3 års erfarenhet
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder och agilt förbättringsarbete
 • Erfarenhet från facilitering och att driva workshops och arbetsmöten
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är särskilt meriterande om du även har:

 • Aktuell erfarenhet av att ha arbetat med uppdragsledning inom IT under minst 2 år.
 • Dokumenterad utbildning inom agila metoder (ex. Scrum, Kanban, CI/CD, XP, Lean, etc.)
 • Erfarenhet från en produktägarroll

 

Det är i övrigt meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ta fram produktvision, leda arbetet med produkt backlog och interagera med olika intressenter
 • Erfarenhet som teknisk projektledare eller liknande
 • Gått en chefs- och ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av att arbeta med identitetshandlingsområden

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående och har förmågan att självständigt driva dina uppdrag framåt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med både nära kollegor och övriga verksamheten på ett smidigt och pedagogiskt sätt för att nå gemensamma mål. Rollen ställer även krav på god ledarskapsförmåga och flexibilitet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Joakim Stenius, t.f gruppchef, joakim.stenius@polisen.se


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Merima Hadzimesic, 076-132 17 84, merima.hadzimesic@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som uppdragsledare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 mån
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flex
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Tillträde: Enligt överenskommelse 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25/8–2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A423.898/2022 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A423.898/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post