Återanställning av poliser till Stockholms och Gotlands län

Är du redo för en större uppgift igen? Vi söker dig som tidigare arbetat som polis i Sverige och har ett stort intresse av att komma tillbaka för att bidra till Polismyndighetens uppdrag.

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Län

Gotlands län, Stockholms län

Utlyst

17 januari 2023

Ansök senast

26 juni 2023

Referensnummer

C121207/2023,C121341/2023,C121346/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten arbetar för att bli en allt mer attraktiv arbetsplats, och många ansträngningar görs för att såväl attrahera som behålla nya och gamla medarbetare. Som återvändare hoppas och tror vi att du kommer att märka en skillnad där såväl lönefrågor som medarbetarskydd har fått ett större genomslag. Polismyndigheten i region Stockholm arbetar aktivt för återanställning av tidigare anställda poliser som behövs till funktioner inom framförallt kärnverksamheten. Vi ser mer än gärna att du, med dina nyförvärvade erfarenheter och kunskaper av någon verksamhet utanför Polismyndigheten, kommer tillbaka till oss.

Arbetsbeskrivning

Polis Lokalpolisområde (C121207/2023)
Som polis lokalpolisområde arbetar du, företrädesvis i yttre tjänst, med inriktning mot förebyggande, trygghetsskapande arbete och/eller ingripandeberedskap. Funktionen inkluderar arbete mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer.
Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Utredare (C121341/2023)
Som utredare arbetar du med brottsutredningsarbete. Arbetsuppgifterna inkluderar att förbereda och genomföra förhör, föredragning av ärenden och redovisning av brottsutredningar. Det finns flera olika inriktningar såsom mot bedrägeri, brott i nära relation, finans, grova brott, ungdom m.m.
Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Övrig funktion (C121346/2023)
Är du intresserad av att arbeta i någon annan funktion än ovanstående, skriv i din ansökan vilken funktion det gäller så ser vi över behovet. Observera att chefsfunktioner inte kan sökas i denna process, se istället våra annonser för dessa funktioner på vår hemsida.
Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk. 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  •  polisexamen
  •  arbetat som polis i Sverige med erfarenhet av brottsförebyggande/ingripandeverksamhet och/eller utredningsverksamhet inom Polismyndigheten. Du bör ha arbetat i minst 6 månader efter avslutad aspiranttjänstgöring.
  • god kännedom om de regler och föreskrifter som gäller för arbetet. Har du varit ifrån Polismyndigheten i mer än fem år görs en särskild bedömning avseende möjlighet att återfå rätt kompetens.
  •  mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  •  god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
  •  giltigt B-körkort

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • en utbildning, utöver din polisexamen, som är relevant för funktionen du söker
  • minst ett års erfarenhet av funktionen du söker
  • nyförvärvade erfarenheter och kunskaper från någon verksamhet utanför Polismyndigheten som arbetsgivaren bedömer relevanta 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ansvarskänsla och lojalitet inför polisens uppdrag, och som vill bidra till ett engagerat och brottsbekämpande arbete. Du ser verksamheten och din egen roll ur ett helhetsperspektiv och har en god förmåga att sätta upp mål för dig själv, arbeta mot och ta egna initiativ för att uppnå resultat. Du ser möjligheter i förändringar och är positiv till utveckling av metoder och arbetssätt.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är kommunikativ och har förmåga att professionellt bemöta medborgare i olika situationer och sammanhang. Du har en god samarbetsförmåga, är lugn och stabil och kan agera med gott omdöme även under pressade situationer. Arbetet kan vara fysiskt krävande och förutsätter därför att du innehar och upprätthåller en god fysik.

Inför beslut kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där dokumentation och referenser från din tidigare polisiära anställning kommer att tillmätas stor betydelse. 

Kontaktpersoner

Om du vill komplettera din ansökan eller har frågor är du välkommen att höra av dig till nedanstående mejladress. Denna funktionsbrevlåda bemannas helgfria vardagar kl. 08-16:30.

 ateranstallning.region-stockholm@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Saco-S, Seko, ST och Polisförbundet nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

En anställning inom Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader och tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att skicka din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via post till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller mejla den till: ateranstallning.region-stockholm@polisen.se

  

Varmt välkommen med din ansökan!