Controller till gruppen för EU-fonder i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen för EU-fonder söker vi nu en Controller som är driven, gillar struktur och har en god analytisk förmåga.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 december 2022

Ansök senast

15 januari 2023

Referensnummer

A685.809/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är förvaltande myndighet i Sverige för Europeiska Unionens Fond för inre säkerhet (ISF) och Instrument för gränsförvaltning och viseringspolitik (BMVI). Gruppen för EU-fonder beviljar, förvaltar och kontrollerar användningen av EU-medel som kan sökas av organisationer för att genomföra projekt som stärker EU:s inre säkerhet, gränsförvaltning och viseringsarbete.

Gruppen för EU-fonder arbetar i Ekonomiavdelningens organisation och består av sju medarbetare och en chef. Gruppen har sin arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm.
Läs mer om ekonomiavdelningen här

Arbetsbeskrivning

Som controller är ditt huvudsakliga arbetsområde finansiell rapportering till EU Kommissionen och regeringskansliet. Framtagning och kvalitetssäkring av finansiella processer och underlag, sammanställning av rapporter, förankring och beredning av beslut om rapporter samt inlämning av rapporter i system eller annan form ingår i ditt ansvarsområde. Du ska ta fram finansiella prognoser och göra  löpande uppföljning av förbrukning av EU-medel samt ta fram förslag till åtgärder inom verksamhetsstyrning.

Bidra till utvecklingen av vårt förvaltnings- och kontrollsystem samt till verksamhetsutveckling i stort. I samverkan med kollegor bidra till utvecklingen av förvaltningen av fonden och instrumentet.

I ditt arbete har du löpande kontakt med bland annat avdelningsledningen, ekonomienheten och övriga controllers på avdelningen. Du har även mycket kontakt med justitiedepartementet samt externa revisorer främst från EU-kommissionen, ekonomistyrningsverket och riksrevisionen.

I din roll som Controller kommer du bland annat att jobba med:

 • Framtagning av finansiellt flöde för de nationella programmen ISF och BMVI ekonomisk uppföljning av och rapportering om de nationella programmen ISF och BMVI inkl. utbetalningsprognoser
 • Framtagning av ansökningar om utbetalning och årliga räkenskaper till EU Kommissionen
 • Framtagning av prognoser och budgetunderlag för anslag och bemyndigande
 • Samordna arbetet vid revisioner från revisionsmyndigheten / andra revisionsorgan
 • Förvaltning av tekniskt stöd (finansiering av programmens förvaltning)

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Högskolexamen inom område ekonomi eller något annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Controllerutbildning eller något annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt erfarenhet av arbete med statlig förvaltning (budget, anslag, bemyndigande)
 • Goda kunskaper i redovisning av offentlig finansiering
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Arbete med EU medfinansierade program- eller EU-medel
 • Goda användarkunskaper av Excel och i ekonomisystem, UBW, Heroma

Personliga egenskaper                          

Du är en driven person med en mycket god förmåga att arbeta processledande. Som Controller behöver du ha en god analytisk förmåga och jobba strukturerat. Du behöver vara en lösningsfokuserad person för att se helheten och förstår de uppsatta mål som finns inom det aktuella uppdraget.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:
Helga Levin, Gruppchef tfn 010-563 73 14, helga.levin@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Carina Rosvall, tfn 076-110 39 85, carina.rosvall@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO nås via växeln tfn 114 14
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Controller

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 15/1 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A685.809/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post