Systemutvecklare till ”COPS” i gruppen Resursplaneringssystem

Är du redo för en större uppgift? För att komma tillrätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 december 2022

Ansök senast

20 februari 2023

Referensnummer

A718.692/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare för COPS kommer du att arbeta med ett av polisens viktigaste IT-stöd. Teamet arbetar med utveckling av både nya och befintliga funktioner. Du kommer även att arbeta med databaser, skript, dokumentera, testa samt ha kontakt med drift och verksamhet.

Resursplaneringsgruppen ansvarar för ett egenutvecklat IT-stöd, COPS (Centralt operativt planeringsstöd), som är polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • 5 års erfarenhet av Java
  • Erfarenhet av Git
  • Erfarenhet av Docker och Kubernetes
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Högskole- eller yrkesutbildning inom IT eller kunskap förvärvad på annat sätt, som av polisen bedöms likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Erfarenhet av .NET
  • Erfarenhet av Jenkins
  • Kunskaper inom C#, C++, VB .NET
  • Operativsystem: Linux
  • SQL och databaser

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så ditt ansvar tydligt framgår och hur du har arbetat.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med erfarenhet och personlig drivkraft, van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta gruppchef: Ann-Charlotte Vikesdal, 010-5634853, ann-charlotte.vikesdal@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, HR-konsult Alfredh Öhrnberg, tfn 076-1126029 eller alfredh.ohrnberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Andreas Johansson, SACO, tfn växel 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 20 februari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A718.692/2022 i mailets ärendemening.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A718.692/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering.

Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post