Gruppchef, LPO Norrtälje Stöd/Service

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Vi söker en gruppchef till Stöd/ service 2 i LPO Norrtälje receptions och passverksamhet.

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Norrtälje

Län

Stockholms län

Utlyst

14 juli 2022

Ansök senast

17 augusti 2022

Referensnummer

C96291/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Om Region Stockholm & PO Stockholm Nord
Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten. Slutligen finns det även ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen har ca 7000 medarbetare.

Om LPO Norrtälje
LPO Norrtälje är ett av sju lokalpolisområden i PO Stockholm Nord. Norrtälje kommun är Stockholms till ytan största kommun och upptar ca tredjedel av Stockholms län. Kommunen har tre tätorter; Rimbo, Hallstavik och centralorten Norrtälje där polisstationen är belägen. Antalet invånare är ca 60 000 och är stadigt ökande. Under sommarhalvåret tredubblas invånarantalet. Variationen i LPO Norrtälje är stor, allt från tätort och glesbygd till hav och skärgård. Lokalpolisområdet har ett väl utvecklat samarbete med kommunen.

LPO Norrtälje har ca 100 medarbetare fördelade på 3 UL-grupper, 2 stöd & servicegrupper, 5 BF/IGV-grupper och 1 områdespolisgrupp samt en egen arrest med Jful bemanning dygnet runt.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för Stöd/ service 2 har du fullt ansvar för receptions- och passverksamheten i LPO Norrtälje. Du har personalansvar och verksamhetsansvar. Du ska delta i förändrings och utvecklingsarbete inom LPO:t samt vara villig att delta i utveckling av receptions- och passverksamheten i både polisområdet och regionen.

Som gruppchef för Stöd/service 2 har du ett coachande, motiverande och stöttande förhållningssätt och skapar förutsättningar för din grupp att lyckas. I ditt ledarskap är du ett föredöme genom ditt engagemang, din förmåga till empati och ditt intresse för människor. Du är också en del av LPO Norrtäljes ledningsgrupp, som fattar beslut gällande alla verksamhetsgrenar. Det är därför viktigt att du har en helhetssyn på arbetet vilket innebär god förståelse och förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang.

Passverksamheten kräver att du kan leda i en verksamhet som stundtals har ett högt arbetstempo.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisutbildning, akademisk examen, gymnasieexamen och/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under de senaste 5 åren, varav minst 6 månader skall ha varit en sammanhängande period.
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
• Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• Haft anställning inom Polismyndigheten de senaste 3 åren.
• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
• Ingått i ledningsforum.
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet.
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå, t.ex. Polisens chefsprogram Det direkta ledarskapet (PCD) eller en motsvarande utbildning.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna .

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Gruppchefer på direkt nivå 2 har en anställning som polisinspektör respektive handläggare och har ett förordnande som gäller tillsvidare. Rekryteringen innebär att även du som är polisassistent eller administratör är behörig att söka, och kommer vid eventuell ny anställning bli polisinspektör alternativt handläggare.

Kontaktpersoner

Charlotte Ericson, LPO-chef, LPO Norrtälje
Telefon: 070-895 19 93
Mikael Hansson, Chefsaspirant, LPO Norrtälje
Telefon: 073-082 52 48
Erika Sandell, HR konsult
Telefon: 010-563 73 65

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST och SEKO

Telefon: Nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Norrtälje

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg