Teknikspecialist till kameragruppen, Regionalt it-brottscentrum Örebro

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Askersund, Degerfors, Hällefors, Hallsberg, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora, Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

20 juli 2022

Ansök senast

15 augusti 2022

Referensnummer

A412.912/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är organiserad i sju regioner, ett antal nationella avdelningar och ett kansli. Polismyndigheten Region Bergslagen har ca 2 200 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Bergslagen omfattar Örebro, Värmland och Dalarnas län med huvudort Örebro. Utredningsenheten har ett övergripande ansvar för regionens utredningsverksamhet.

Nu söker vi en serviceinriktad och självgående teknikspecialist med placering inom regionalt it-brottscentrum Bergslagen, kameragruppen. Vi söker dig som trivs med stor variation i dina arbetsuppgifter samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsbeskrivning

Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Mot bakgrund av detta söker nu polisregion Bergslagen en teknikspecialist. Tjänsten är placerad vid utredningsenheten region Bergslagen med placeringsort Örebro. Teknikspecialistens huvudsakliga uppgift blir att tillsammans med andra medarbetare i gruppen planera, förbereda, montera, konfigurera och förvalta regionens allmänna kamerabevakning. Arbetet är varierande mellan planering, rekognosering och installation. De flesta installationer sker på hög höjd.

Du förväntas ta en aktiv roll i att kontinuerligt förbättra gruppens arbetsprocesser samt vara öppen för ny teknik. Det är viktigt att du ser till hela gruppens ansvarsområde vilket kan innebära att det förekommer andra arbetsuppgifter inom gruppen eller sektionen. Förutom kamerateknik arbetar gruppen med bildanalys/multimedia, UAS samt samordning och administration.

Teknikspecialisten kan också få ett särskilt ansvar i att vara med att ta fram utbildningar samt genomföra utbildningar för relevant personal som arbetar i polisens kameraplattform.

I arbetet är det viktigt att vara en länk mellan regionen, NOA och it-avdelningen samt vara kameragruppens mottagare för tekniska frågor. I rollen ingår både kontaktskapande internt/externt och det kommer vara mycket viktigt att upprätthålla etablerade kontakter/partners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet som säkerhetstekniker/teknikspecialist videoövervakning eller motsvarande
 • Arbetslivserfarenhet exempelvis gällande installation, dokumentation, programmering och driftsättning av larm- och kameraövervakningssystem
 • B-körkort
 • Goda datakunskaper
 • Generell stor kunskap inom it/nätverk
 • Goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du är/har:

 • Erfarenhet inom CCTV
 • Arbetslivserfarenhet inom Polismyndigheten
 • Erfarenhet av Video Management Software-system
 • Erfarenhet av arbete med video och bildredigering
 • Erfarenhet av projektledning
 • Körkort behörighet BE
 • Allmän el-behörighet eller erfarenhet av elinstallation
 • Arbetslivserfarenhet från arbete i skylift/hög höjd

Personliga egenskaper:

 • Du har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang och förstå samband. Som person är du drivande och självgående i ditt arbete samtidigt som du har en synnerligen god samarbetsförmåga och social kompetens. Du trivs med att arbeta i grupp men räds inte att fatta egna beslut
 • Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och mån om att leverera med hög kvalitet, även under hög tidspress
 • Du är serviceinriktad, van att samarbeta och förtroendeingivande
 • Du är flexibel, engagerad och intresserad av att utveckla dig själv samt den verksamhet som du arbetar i

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då dessa har stor betydelse för vår organisations framgång.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Bernestål, 070-6718704, magnus.bernestal@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Maria Frisk, maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackförbundet ST, SEKO Polisen, SACO, Polisförbundet nås via Polisens telefonväxel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse, hösten 2022

Arbetstid: Normalt vardagar dagtid (flextid). Beredskap kan komma att ingå i tjänsten vilket kan innebära att du kan komma att tjänstgöra enstaka helgdagar.

Viss tjänstgöring kan förekomma enstaka kvällar, nätter och helger.

Arbetsort: Region Bergslagen, placering Örebro

Funktion: Teknikspecialist, Utredningsenheten, Kameragruppen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till  jobb.bergslagen@polisen.se senast den 15/8 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A412.912/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post