Dataskyddssamordnare/jurist till Regionkansliet, Malmö, Region Syd

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

21 juni 2022

Ansök senast

05 juli 2022

Referensnummer

A347.981/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli med sitt huvudsäte Malmö.

Regionkansliets bedriver verksamhet i hela regionen och majoriteten av frågorna är av strategisk karaktär och arbetet sker i nära samarbete med regionledningen, polisområden och enheter. En av grupperna i Regionkansliet är Verksamhetsstyrning och analys (VSA) vars uppdrag är att samordna, utveckla och stödja organisationen utifrån ny kunskap. VSA samordnar, utvecklar och driver frågor kopplat till utredning/lagföring, serviceprocessen och det brottförebyggande arbetet samt planerings- och uppföljningsprocessen. VSA arbetar också med dataskyddsfrågor för att Polismyndigheten i region Syd ska kunna arbeta med personuppgiftshantering på ett rättsäkert sätt.

Arbetsbeskrivning

Din roll är att verka för att Polisregion Syd arbetar rättssäkert avseende GDPR och brottsdatalagen. Du bidrar med juridisk vägledning och praktiskt stöd i dataskyddsfrågor samt tar fram förslag till förbättrade rutiner utifrån dataskyddslagstiftning och nationella styrdokument. Det innebär att du verkar för att behövliga register, styrdokument och rutiner upprättas samt ansvarar för att ta fram och sprida information och kunskap kring dataskydd i myndigheten. Vidare deltar du i interna dataskyddsnätverk där du samverkar med nationella avdelningar och övriga regioner. 

I uppdraget ingår bland annat att:

· hålla polisregionen uppdaterad på vad som händer inom dataskyddsområdet samt att följa beslut och uttalanden från tillsynsmyndigheterna

· ansvara för att egenkontroller och uppföljning inom området genomförs samt svarar på remisser rörande bland annat personuppgiftshantering

· ha ett nära samarbete med flera olika funktioner inom myndigheten vilket kan innebära en del resor

· handläggning, samordning, utredning och utvecklingsuppdrag inom andra områden av regionsövergripande karaktär

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

·  har juristexamen alternativt annan för tjänsten lämplig akademisk utbildning eller erfarenhet
·  har god kunskap om GDPR och/eller brottsdatalagen antingen från arbetslivserfarenhet eller studier
·  uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

· har arbetslivserfarenhet av att ha en rådgivande roll inom dataskyddsförordningen
· har erfarenhet av att arbeta med projektledning, verksamhetsutveckling och förändringsledning i stora organisationer eller från myndighet
· har arbetslivserfarenhet av att presentera information om dataskyddsfrågor muntligt och skriftligt.
· har arbetslivserfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftning.
· har arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom offentlig verksamhet 

Personliga egenskaper

I den här rollen tar du ett stort eget ansvar och har ett självständigt driv. Vi tror att du kommer lyckas om du har en utpräglad förmåga att kommunicera i tal och skrift på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du har en social förmåga där du arbetar uppsökande och har många kontaktytor och trivs med att skapa relationer och samarbeta. Du har självklart en mycket god förmåga att arbeta strukturerat med förståelse för detaljer. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anna Bjärenlöv, 0738-402338

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Christel Schlenkert,  0730-625821

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd; Anna Palmblad, 0724-511755

ST region Syd; st.region-syd@polisen.se

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; Carina Ivarsson, 0733-48 37 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte är anställd i myndigheten
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsbenämning: Handläggare/Polisinspektör

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 5/7 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A347.981/2022 i mailets ärendemening. 

Observera: Vänligen uppge i din ansökan om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd. Interna sökande uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Ansöker du från extern e-post och har skyddad identitet eller andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Christel Schlenkert på 0730-625821. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post