Handläggare till underrättelsegruppen i Borås

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Borås

Län

Västra Götalands län

Utlyst

22 juni 2022

Ansök senast

12 juli 2022

Referensnummer

A360.363/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare till underrättelsegruppen i Älvsborg med placering i Borås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Underrättelseenheten
Den regionala underrättelseenheten har det övergripande ansvaret för regionens underrättelsetjänst och ansvarar för att samordna och leda underrättelseinsatser vid bekämpning av organiserad brottslighet. Medarbetare är placerade i Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde, Trollhättan samt i alla lokalpolisområden.

Vid underrättelseenheten bedrivs operativ och strategisk underrättelseverksamhet i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Polisens underrättelseverksamhet är en väsentlig del av polisens kärnverksamhet. Uppdraget innefattar i huvudsak att inhämta, bearbeta, analysera samt delge information. Samverkan sker med andra brottsbekämpande myndigheter i regionen.

Underrättelsegrupp Älvsborg
Underrättelsegrupp Älvsborg ingår i underrättelseenhetens sektion 3. Övriga grupper är lokaliserade i Fyrbodal, Skaraborg samt Halland.  

Gruppen innefattar deskfunktion, handläggare/analytiker på polisområdesnivå, samt underrättelsesamordnare i lokalpolisområde Borås samt Alingsås. Deskfunktion och handläggare samt gruppchef är lokaliserade i Borås.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare stödjer du den operativa och utredande verksamheten vid polisområdet. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att bearbeta, analysera och bedöma inkommen information samt delge underrättelser till våra uppdragsgivare inom polisområdet. I arbetet ingår även att inhämta information på olika sätt och i olika miljöer. Arbetet innefattar även att ta fram beslutsunderlag till polisområdeschef.                      

Arbetet har sin utgångspunkt i den polisoperativa inriktningen (POI) samt i regionala och lokala problem och lägesbilder. Arbetet genomförs inom ramen för den nationella och regionala underrättelseprocessen.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på kreativitet, handlingskraft, analytisk förmåga, uthållighet, flexibilitet och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen alternativt akademisk examen inom statsvetenskap, beteendevetenskap, kriminologi, systemvetenskap, journalistik, eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • God förmåga att arbeta i våra polisiära register
  • God datavana
  • God kommunikativ förmåga, med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Erfarenhet av utredningsarbete

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av spaningsarbete
  • Erfarenhet av analysarbete
  • Erfarenhet av underrättelsearbete eller kunskap om underrättelseprocessens beståndsdelar
  • Akademisk utbildning

Personliga egenskaper
Som person har du hög integritet och en personlig mognad. Du är trygg i din roll och är van vid att arbeta med och hantera känsliga uppgifter. Du har en mycket god samarbetsförmåga och har ett flexibelt och serviceinriktad arbetssätt. Du är skicklig på att analysera, prioritera och se det väsentliga. Din kreativa förmåga bidrar till att hitta lösningar på problem och frågeställningar.

För att lyckas i tjänsten krävs att du har ett stort intresse och förmåga att lära dig underrättelsearbete.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Maushake, chef underrättelsegrupp Älvsborg, 070-278 83 83.
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Maria Havela, 0730-59 38 40 alternativt HR-konsult Thomas Anderson, thomas.anderson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader (om du inte redan är anställd inom myndigheten). Vi har också möjligheten att erbjuda en tidsbegränsad placering på ett år om det bedöms relevant utifrån ett sökandeperspektiv.
Arbetsort: Borås
Arbetstid: Dagtid med flex (Helgtjänstgöring alternativt beredskap kan förekomma i särskilda fall).
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi har för avsikt att genomföra intervjuer i v. 33

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 12/7 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A360.363/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A360.363/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post