Samordnare för det brottsförebyggande arbetet vid Regionkansliet, Polisregion Syd

Är du redo för en större uppgift? Polisregion Syd söker nu en regional samordnare inom det brottsförebyggande arbetet. Funktionen är placerad vid regionkansliets grupp för verksamhetsstyrning och analys (VSA).

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

21 juni 2022

Ansök senast

05 juli 2022

Referensnummer

A347.948/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli med sitt huvudsäte Malmö. Regionkansliets lyder direkt under regionpolischefen och bedriver verksamhet i hela regionen. Majoriteten av frågorna är av strategisk karaktär och arbetet sker i nära samarbete med regionledningen, polisområden och enheter. En av grupperna inom regionkansliet är Verksamhetsstyrning och analys (VSA) vars uppdrag bland annat är att samordna, utveckla och stödja organisationen utifrån ny kunskap. VSA ansvarar bl.a. för regionens planerings- och uppföljningsprocess samt samordnar, utvecklar och driver frågor kopplat till utredningsprocessen, serviceprocessen och det brottförebyggande arbetet.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för det brottsförebyggande arbetet samordnar, utvecklar och driver du frågor inom området tillsammans med övriga samordnare och kommunpoliser. Du arbetar på strategisk nivå med ett regionövergripande perspektiv och bereder frågor till regionledningen.

Arbetet innebär stor samverkan med övriga regioner och nationella avdelningar samt att medverka i och leda arbetsgrupper inom området. En del av uppdraget handlar också om samverkan med externa parter så som kommuner, Länsstyrelser och andra myndigheter. 

Därutöver arbetar du även med:

- Omvärldsbevakning inom området

- Uppföljning av det brottsförebyggande arbetet, dels genom samordning av befintlig uppföljning och dels genom utveckling av nya uppföljningsmått och metoder

- Initiering och utveckling av samverkan med olika aktörer inom prioriterade fokusområden

- Handläggning av samråd och delningar om berör det brottsförebyggande arbetet

- Att hålla presentationer och ta fram underlag och presentationsmaterial till regionledningen

- Intern samverkan med samordnare inom serviceprocessen och utredning/lagföring

- Handläggning, samordning, utredning och utvecklingsuppdrag inom andra områden av regionsövergripande karaktär 

Arbetet innebär ett nära samarbete med flera olika funktioner inom myndigheten och innebär  vissa resor såväl inom Polisregion Syd som till andra regioner.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

- Polisexamen eller akademisk examen med relevant inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant

- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

- Stor vana och god förmåga att skapa och förmedla presentationsmaterial 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

- Arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten

- Erfarenhet av brottsförebyggande och problemorienterat arbete som t.ex. kommunpolis

- Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsledning i stora organisationer eller från myndighet 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga och hög social kompetens och att du kan anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Rollen ställer även krav på att du är strategisk, analytisk och strukturerad. Du kommer att verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi gärna att du är självgående, driven och har god kommunikativ förmåga. Du behöver vara en person som har lätt för att skapa kontakter inom och utom organisationen. Som person är du uthållig för att nå framgång i förändringsarbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och göra en samlad bedömning av dina kvalifikationer.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anna Bjärenlöv, 0738-402338/anna.bjarenlov@polisen.se


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Christel Schlenkert,  0730-625821/christel.schlenkert@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd; Anna Palmblad, 0724-511755

ST region Syd; st.region-syd@polisen.se

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; Carina Ivarsson, 0733-48 37 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte är anställd i myndigheten
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Dagtid/flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Handläggare/Polisinspektör 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 5/7 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A347.948/2022 i mailets ärendemening. 

Observera: Vänligen uppge i din ansökan om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd. Interna sökande uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Ansöker du från extern e-post och har skyddad identitet eller andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Christel Schlenkert på 0730-625821. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post