Gruppchef till Leverantörsreskontran vid Polisens administrativa center i Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utvecklingsinriktad gruppchef med erfarenhet av modern automatisering och digitalisering av ekonomiadministrativa system till Polismyndighetens Administrativa Center i Linköping.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

09 maj 2022

Ansök senast

27 maj 2022

Referensnummer

A269.596/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Ekonomiavdelningen spelar en viktig roll i Polismyndighetens utveckling och tillväxt genom sitt ansvar för bl.a. myndighetens finansiella styrning, verksamhetsstyrning, inköps- och upphandlings-verksamhet, service, miljöledning, lokalförsörjning. Vid ekonomiavdelningen finns ca 400 anställda.

PAC Ekonomi är en sektion inom Enheten för finansiell styrning inom Ekonomiavdelningen och är placerat i Linköping. PAC Ekonomi ansvarar för hela Polismyndighetens redovisning och ekonomiadministration samt upprättar de finansiella delarna i årsredovisningen. Sektionen svarar för att säkerställa att myndigheten har en korrekt och rättvisande externredovisning, vi bemannar även support gällande ekonomiadministrativa frågor. Sektionen leds av en sektionschef och de ca 50 medarbetarna är organiserade i fyra grupper med en gruppchef vardera; Kund, Leverantör, Leverantörsredovisning och Redovisning. Sektionen har även två projektekonomer och ett ledningsstöd som stöttar hela sektionen.

Sektionen driver och deltar i utvecklingsprojekt både för egen del, men även för myndigheten som helhet. Sektionen är inne i ett spännande och intensivt förändringsarbete, som bl.a. innebär att digitala lösningar ska tillämpas där de skapar nytta för verksamheten, vi vill vara en attraktiv arbetsplats som till fullo tar tillvara på digitaliseringens möjligheter. Detta kommer att påverka både våra framtida arbetssätt och organisation. Som ledare är det viktigt att du säkerställer delaktighet och motivation i den förändringsresa som nu görs.

Vi söker nu en gruppchef till Polismyndighetens Leverantörsreskontra, som kan utveckla och anpassa polisens ekonomiadministration till moderna förutsättningar och krav. Du ska leda framtidens leverantörsreskontra som idag består av ca 10 medarbetare. Gruppens huvuduppgift är att arbeta med det elektroniska faktura- och inköpsflödet, så som hantera avvikelser, bokföra och upprätta betalningsförslag och göra avstämningar. Gruppen deltar och svarar även för support gällande främst fakturahantering och utbetalningar samt effektivisering och digitalisering av de olika leverantörsfakturaflödena. Just nu pågår ett pilotprojekt för myndighetens första robot/RPA, vissa uppgifter inom leverantörsreskontran är först ut att automatiseras.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Leverantörsreskontran

Som chef för Leverantörsreskontra rapporterar du till sektionschef samt ingår i ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för sektionens uppdrag som helhet samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som gruppchef har du särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området Leverantörsreskontra och dess resultat, du företräder hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Vi värdesätter din vilja och förmåga att driva verksamheten och att se din del i helheten. Att ha en vilja att lära nytt och att vara förändringsbenägen är en förutsättning. Arbetet kräver vidare att du har en god förmåga att sätta dig in i komplexa sammanhang och har förståelse för teknik samt nya tekniska och digitala lösningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 3 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att leda och delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • flerårig erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde inom ekonomi/redovisning
 • relevant akademisk utbildning inom ekonomi eller annan inriktning/utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant


Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av arbete inom större och/eller komplexa organisationer
 • erfarenhet av större/komplexa affärssystem så som Agresso/UBW, IFS, MS Dynamics, SAP eller liknande

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation


Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta Therése Jern, rekryterande chef på tfn 010-56 35 141, therese.jern@polisen.se. Vid frågor om processen Maria Morfiadaki, HR-konsult, maria.morfiadaki-papavramidi@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen inleds med en provanställning
 • Placering vid Linköping

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan


Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 27 maj 2022 via e-post till jobb.na@polisen.se Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr A269.596/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post