Gruppchef till stöd- och servicegrupp på Joursektionen i Flemingsberg

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 maj 2022

Ansök senast

24 maj 2022

Referensnummer

C88307/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.                 

Polisområde Stockholm syd är uppdelat i åtta lokalpolisområden samt sektioner för BIN, Grova brott, Joursektionen, Operativt stöd och ett Polisområdeskansli. Området innefattar city-nära tätorter, klassiska förorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Jourverksamhet bedrivs i Flemingsberg, Västberga och Södertälje. Du får din placering i Flemingsberg där merparten av gruppen sitter.

Stöd- och servicegruppen fungerar som ett kansli för just vår sektion. Gruppen innehåller operativa samordnare, planerare och administratörer. Du representerar sektionen i polisområdets förvaltningsmöte dit SLG skickar punkter för beredning och/eller verkställighet. Stöd- och servicegruppen är central i sektionen och en vital del för att sektionen ska fungera.

Vårt mål är att vara Sveriges ledande joursektion. Detta uppnår vi genom att vidta rätt åtgärder vid rätt tillfälle med kvalitet och engagemang.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Joursektionen

Som chef för Stöd- servicegruppen rapporterar du till sektionschefen samt biträdande sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området Stöd- service och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.  Du kommer arbeta tätt tillsammans med sektionsledningen och du har en viktig roll i verksamhetsutvecklingen. Om du har (eller senare får) FU-ledarbehörighet så kommer du tillsammans med övriga gruppchefer dela på uppdraget ”J-FuL Syd”. Det är en roll som samordnar och arbetsleder polisområdets jourförundersökningsledare, och utanför kontorstid är ingången till Joursektionen för övriga landet, i ärenden kopplat till FU. Det innebär kvälls- och veckoslutstjänstgöring i begränsad utsträckning.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde (Jourutredningsverksamhet och/eller stödverksamhet) som arbetsgivaren bedömer relevant

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • förundersökningsledarutbildning, polisens nationella eller annan som innebär att du är behörig förundersökningsledare
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chefer:

Pär Lundqvist, sektionschef Joursektionen PO Stockholm Syd

par.lundqvist@polisen.se

Sofie Roxell, bitr Chef Joursektionen PO Stockholm Syd,

sofie.roxell@polisen.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Felicia Ekberg, HR-konsult 073-236 90 16 felicia.ekberg@polisen.se 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO-S, ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering: Flemingsberg
 • Arbetstidsförläggning: Veckoplanerad, VP 5:2

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg