IT-tekniker, Luleå

Organisation

IT-avdelningen

Län

Norrbottens län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

23 maj 2022

Referensnummer

A273.491/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha en större uppgift? Polismyndighetens IT-avdelning söker IT-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Luleå för tillsvidareanställning. Kanske har du en bakgrund inom IT eller ett brinnande intresse för teknik och IT. Leverans och Support är Polismyndighetens fältorganisation som finns närmast kärnverksamheten.

Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Arbetsbeskrivning

Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser inom IT.

Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. 

Du kommer utgå från Luleå i ditt arbete, med resor runt om i Norrbottens- län, även resor inom övriga region Nord kan förekomma. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Det förekommer tyngre lyft och obekväma arbetsställningar under arbetsdagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • IT-inriktad gymnasial – eller eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
 • Minst två års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år som IT-tekniker/supporttekniker i närtid
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • B-körkort och vana att köra bil
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har något eller flera av följande:

 • Erfarenhet av att arbeta med att ge service
 • Vana vid att hantera ärendehanteringssystemet Remedy ARS eller motsvarande.
 • God kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning.
 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
 • Kunskap om Active Directory.
 • Arbete inom stödfunktion i en större organisation

Då tjänsten kräver många kontaktytor inom myndigheten ser vi att du har ett gott sinne för service samt arbetar strukturerat och effektivt. Du har en positiv inställning till människor och arbete samt en förmåga att vara engagerad och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en förmåga att se lösningar istället för problem och att du kan arbeta självständigt, likväl som i grupp.

Vårt uppdrag som stödverksamhet präglas av polisens värdegrund. Vi är Engagerade, Tillgängliga och Effektiva.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Gruppchef, Stefan Sundqvist, 010-56 83 911. 

Fackliga företrädare

Saco: 114 14

Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10

ST: Johan Gertz, 010-56 770 92

Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Luleå, resor förekommer i tjänsten inom hela länet

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast 2022-05-23. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A273.491/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller har frågor om rekryteringsprocessen så kontakta ansvarig HR-konsult Linda Kristiansen, linda.kristiansen@polisen.se

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan!