Junior IT-tekniker, placering i Malmö

Organisation

IT-avdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

12 maj 2022

Ansök senast

26 maj 2022

Referensnummer

A280.924/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Enheten för Leverans och Support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Och vi söker nu en junior IT-tekniker med placering i Malmö som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige!

Arbetsbeskrivning

Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Polismyndigheten växer så det knakar och vi är nu inne i en spännande expansiv fas där vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler IT-tekniker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli att ge andra linjens support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten – vilket kan innebära allt ifrån en polis verksam i yttre tjänst till en tjänsteman med sin placering inne på polishuset. I rollen kommer du att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag och ge IT-support knutet till framförallt PC, skrivare, samt audio- och videokonferensutrustning, telefoni via MxOne, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Arbetet kommer att innebära frekventa resor i huvudsak inom det närliggande arbetsområdet, och det förekommer resor inom hela Polisregion Syd. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår också i tjänsten, samt bemanning av IT-kunddesk. Det kan till vissa uppdrag förekomma tyngre lyft och obekväma arbetsställningar. En del logistikhantering ingår även i arbetet.

Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag där du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vårt motto är att fokusera på lösningar, inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Hos oss kommer ditt bidrag vara en del av polisens uppdrag att skapa trygghet i människors liv, varje dag – så tveka inte, skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Minst gymnasieexamen, gärna relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
 • Något års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete som IT-tekniker eller IT-supporttekniker, företrädesvis on-site/på plats till slutanvändare
 • Goda och aktuella kunskaper gällande – PC, skrivare, nätverkskommunikationsutrustning och annan kringutrustning

Du behöver även ha: 

 • B-körkort, och vana att köra bil 
 • Svenskt medborgarskap
 • God förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift  

Meriterande

Kunskaper och/eller arbetslivserfarenheter kring följande är meriterande:

 • Arbete med ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande
 • Kommunikationsradiosystem, Rakel samt tillhörande kringutrustning
 • Telefoni, telefoniväxelsystem, mobiltelefoni
 • Audio/videosystem, gärna Ciscos produkter
 • Administrativt arbete med serverkonfiguration/policyhantering/AD

Personliga egenskaper 

Vår hållning är att personliga egenskaper är lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser därför att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, samt är engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt.

Vi ser vidare att du:

 • Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
 • Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
 • Gillar att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter
 • Har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta gruppchef Karolina Skoog, karolina.skoog@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Malmö

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 26 maj 2022. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.


Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A280.924/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A280.924/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75, Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post