Administratör (materialhanterare) till Nationellt Forensiskt Centrum, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en administratör/materialhanterare till vårt team i gruppen personID och samordning, Laboratoriesektionen, Nationellt forensiskt centrum i Stockholm.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Stockholms län

Utlyst

13 maj 2022

Ansök senast

20 maj 2022

Referensnummer

A282.650/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning.
Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Som processägare ansvarar vi för den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål.

I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning.
I dag är vi på NFC ca 600 medarbetare. Vi har tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Laboratoriesektionen
På Laboratoriesektion Stockholm arbetar vi med att ta fram, identifiera, jämföra och dokumentera spår från brottsplatser och tillvaratagna bevismaterial. Vi är omkring 60 medarbetare och finns i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten ingår i samordningsfunktionen som har fokus på in- och utgående material, inläggning av fingeravtrycksspår i datasystem, handläggning av förfrågningar om utlämning av pass- och daktfoton samt andra administrativa ärenden. Verksamheten i Stockholm har ökat och därför ska gruppen utökas.

Som administratör är du en del av kedjan i polisens olika utredningar som behöver den specialistkunskap NFC tillhandahåller. Ditt arbete är en viktig kugge för att undersökningsverksamheten ska kunna leverera resultat i rätt tid. Arbetet innebär såväl fysisk materialhantering som administration i våra system. Kraven på hantering av forensiskt material är höga och du behöver ha god ordning och medvetenhet eftersom såväl skyddsåtgärder som kontamineringsrisker behöver hanteras. Då du kommer att ha dagliga kontakter med verksamheten, både av rutinkaraktär och problemlösande behöver du ha en god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad och kommunikativ.

Det dagliga arbetet kommer i huvudsak bestå av:
• Leverera material till laboratoriet
• Registrera in- och utgående försändelser och material
• Samarbete med olika funktioner på NFC och uppdragsgivare
• Inläggning av fingeravtrycksspår i datasystem
• Handläggning av förfrågningar om utlämning av pass- och daktfoton

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Treårig gymnasieutbildning
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• God erfarenhet av Officepaketet
• God datavana

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet från arbete som inkluderar kundkontakt, varu-/ materialhantering
  eller liknande
• Relevant eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter i närtid
• Erfarenhet från brottsbekämpande myndighet
• Erfarenhet av att arbeta i ett statligt ärende eller datasystem
• Erfarenhet av rutinstyrt arbete

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav både på självständigt och att du kan samarbeta och kommunicera med andra. Du bör ha en positiv grundinställning och bidra till ett bra arbetsklimat samt trivas med varierande arbetsuppgifter. Du är prestigelös, serviceinriktad och trivs i ett högt arbetstempo. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på noggrannhet och ansvarstagande. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Gruppchef, Peter Gimle 070-354 7954

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Calle Runfors, 0730–798 458

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710
Fackförbundet ST nås via växeln, 114 14
SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167
SACO Philip Engström 010-562 89 30

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad (40 h/v).
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Administratör, Nationellt forensiskt centrum

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till  jobb.na@polisen.se senast den 20 maj 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A282.650/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A282.650/2022  via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post