Säkerhetshandläggare till Säkerhetsavdelningen Polisregion Öst

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en säkerhetshandläggare som är självständig och säkerhetsmedveten till vårt team i polisregion Öst.

Organisation

Säkerhetsavdelningen

Län

Södermanlands län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

A262.781/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete kommer bidra till att öka säkerheten och tryggheten för alla anställda i Polisregion Öst. 

Polisregion Öst är indelat i PO Södermanland, PO Östergötland, PO Jönköping, en regional underrättelseenhet, en utredningsenhet, operativ enhet samt ett regionkansli.  

Säkerhetsavdelningen består av tio enheter, varav åtta har ett operativt ansvar direkt mot polisregionerna och avdelningarna. Säkerhetsavdelningen, region Öst ansvarar för säkerhetsfrågor mot Polisregion Öst och Nationellt forensiskt centrum.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare med inriktning på fysisk säkerhet kommer du att arbeta med verksamhets-och säkerhetsskyddsärenden på regional nivå. I uppdraget ingår att ge stöd, rådgivning och att vara kravställare i frågor om skydd av medarbetare, skydd av information, skydd av fysisk säkerhet (tillträdesbegränsning) samt skydd av personalsäkerhet (säkerhetsprövningar). Säkerhetsavdelningen, region öst består av åtta medarbetare samt en arbetsledande regional säkerhetschef. Din arbetsplats är i Eskilstuna och dina framtida kollegor är stationerade över hela regionen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skydd av fysisk säkerhet
 • Säkerhetsskydd och riskhantering
 • Incidenthantering
 • Risk- och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsanalyser vid t ex ny- och ombyggnation
 • Representera säkerhetsavdelningen inom polisregionen
 • Delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
 • Utbilda internt i säkerhetsfrågor
 • Utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer.

 Resor förekommer i tjänsten

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen eller enligt arbetsgivaren relevant akademisk examen alternativt eftergymnasial säkerhetsutbildning.
 • Minst två års dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
 • Körkort B
 • Svenskt medborgarskap
   

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Är insatt inom de lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
  Har hanterat informationssäkerhetsfrågor
 • Har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom eller tillsammans med offentlig förvaltning/statlig myndighet
 • Har erfarenhet av att arbeta med fysiskt skydd, lås och larm, signalskyddsarbete eller säkerhetsprövningsarbete
 • Har arbetat med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA)
   

Personliga egenskaper

För att passa i rollen behöver du vara självständig med en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Du är noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga i att göra bedömningar, driva processer och ta eget initiativ.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga och tycker om att prata inför folk. Vidare är du en flexibel lagspelare som har lätt för att samverka med andra på ett smidigt sätt. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Jimmy Liljebäck, tfn 070-398 94 07, jimmy.liljeback@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO Andreas Johansson 073-084 13 01
Polisförbundet Sofia Ask 070-841 40 89
SEKO Polisen och Fackförbundet ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Anställning: Handläggare/Polisassistent
Placeringsort: Eskilstuna
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare säkerhet, Säkerhetsavdelningen, Säkerhet Öst 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 25 maj 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A262.781/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta HR-konsult Ulla Berggren, ulla.berggren@polisen.se, 010-561 55 35.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post