Sektionschef till Polisens kontaktcenter, PKC, operativa enheten, region Öst

PKC är en central del av polisens service till allmänheten där telefon- samt internetanmälningar är det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess, med fokus på brottsofferbemötande.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

02 maj 2022

Ansök senast

02 juni 2022

Referensnummer

A248.637/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Öst består av Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län, där cirka 2400 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisens kontaktcenter, PKC, tillhör organisatoriskt den operativa enheten i polisregion Öst, och är etablerad i Nässjö. Sektionen är även en del av polisens nationella kontaktcenterlösning. PKC-sektionen består av operatörer och förundersökningsledare som leds av en sektionschef och åtta gruppchefer.

                                                              
PKC är en central del av polisens service till allmänheten där telefon- samt internetanmälningar är det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess, med fokus på brottsofferbemötande. PKC tar emot merparten av de anmälningar gällande brott, förluster och tips som inkommer till Polisen.

Till vår verksamhet söker vi nu en sektionschef.

Arbetsbeskrivning

Som chef för PKC rapporterar du till enhetschefen samt ingår i enhetens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Tillsammans med gruppcheferna ansvarar du för att sektionens arbete bedrivs med hög kvalitet, god service och utvecklas genom medarbetarnas drivkrafter. Du kommer att företräda Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Som sektionschef är ditt uppdrag att utveckla verksamheten för enhetens, regionens och polisens bästa. Det innebär att ställa sig frågan vad som är bäst för helheten och samverka över enhetens och regionens gränser, vilket innebär att du behöver vara prestigelös och inlyssnande samtidigt som du är tydlig med förväntningar och resultat. Uppdraget är i fokus och du skapar förståelse för vad det innebär. Enheten arbetar aktivt med uppdragskompassen och applicerar ett samarbetsinriktat och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap.

Vidare ansvarar du för det lokala arbetsmiljöarbetet och samverkan med arbetstagarorganisationer. Inom operativa enheten vidareutvecklar vi en god arbetsmiljö och vi arbetar målmedvetet med norm, kultur och likabehandling.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
 • för funktionen relevant examen/utbildning
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • minst sex månaders erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer
 • kunskap/erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • utbildning inom arbetsrätt och förvaltningsrätt

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, enhetschef Ulrika Söderström, telefon 010-566 93 35. Information om rekryteringsprocessen lämnas av Lina Karlsson, HR-konsult, 010-56 416 53

Fackliga företrädare

Rebecca Wennström, ST, st.region-ost@polisen.se
SekoPolisen, Saco-S samt Polisförbundet nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Nässjö
 • Förtroendearbetstid

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 juni 2022 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A248.637/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post