Spaningsledare till Utredningssektionen, Grova brott med placering i Kalmar och Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

06 maj 2022

Ansök senast

22 maj 2022

Referensnummer

A259.469/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polisområde Kalmar Kronoberg söker spaningsledare till Grova brott. Hos oss kommer du att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Regionens huvudort är Malmö. I regionen arbetar cirka 4 900 medarbetare. På Utredningssektionen i Polisområde Kalmar Kronoberg arbetar drygt 100 medarbetare geografiskt över hela polisområdet. Verksamhetsområdet är brett och sektionen är indelad i två grupper för utredning av grova brott, tre grupper som utreder brott i nära relation varav en kombigrupp gällande grova brott och brott i nära relation, två spaningsgrupper och en beslagsgrupp.

De ärenden som hanteras på sektionen är i regel mycket omfattande och tidskrävande både när det gäller spanings- och utredningsverksamhet. Ärendena innefattar ofta hemliga tvångsmedel.

Grova brott bedriver huvudsakligen utredningsarbete inom ramen för förundersökningar gällande brottslighet som mord, mordförsök eller annan grov brottslighet. Ofta har utredningarna kopplingar till den grova organiserade brottsligheten och ibland även med nationella och/eller internationella inslag.

Arbetsbeskrivning

Spaningsledaren ska leda en spaningsorganisations samlade förmåga att bedriva:

·         Yttre person- (NPS) och ingripandespaning (NIGS)

·         Inre spaning

·         Spaning med stöd av hemliga tvångsmedel

·         Teknikspaning

·         Analys och beredning av inhämtad information

·         Utredning av ärenden med hjälp av spaningsorganisationens särskilda kompetenser

I rollen ingår att utöva arbetsledning inom sektionen, ingå i sektionens beredskap och skapa en helhetsbild genom fortlöpande analys över pågående spaningsoperativa insatser.  Du leder på indirekt nivå och förmedlar övergripande strategiska direktiv och intentioner till chefer som verkar i det direkta ledarskapet samt sköter kontakter med övriga aktörer, som exempelvis åklagare, andra myndigheter och samverkansparter både nationellt och internationellt.

Som spaningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

·         Polisexamen, i enighet med Polisförordningen (2014:1104)

·         Erfarenhet av att arbeta i spaningsverksamhet

·         Erfarenhet av arbetsledning alternativt särskilt meriterande uppdrag inom spanings- och/eller utredningsverksamhet

·         Erfarenhet och kunskap inom förundersökningsledning

·         Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

·         Arbetat som samordnare eller insatsledare inom spaningsverksamhet alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

·         God kunskap om avancerade spaningsmetoder

·         God kunskap och erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel

·         Erfarenhet av utredningsarbete

·         Erfarenhet av underrättelsearbete

·         Erfarenhet av samverkan med externa aktörer

·         Erfarenhet av internationell samverkan

Personliga egenskaper

Arbetet som spaningsledare ställer krav på ett högt eget ansvarstagande och förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Du är analytisk och tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem. Vi söker dig som har förmåga att arbeta strukturerat även under stressade förhållanden och samtidigt vara flexibel med tanke på den händelsestyrda miljön. Då sektionens ärenden ofta är omfattande och utdragna i tid krävs det att du är uthållig och beredd att arbeta med ett långsiktigt perspektiv samt har förmågan att prioritera och se helheten för de beslut eller aktiviteter du deltar i.

Som spaningsledare har du mycket kontakt med både interna och externa aktörer vilket förutsätter att du är lyhörd, prestigelös och kontaktskapande. Du lämnar tydliga direktiv till medarbetare i syfte att driva operativa ärenden och utredningar framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du sektionens medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om funktionen är du välkommen att kontakta: T.f. sektionschef, Anna Lindell 0734-25 61 15

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: HR-konsult Katarina Ek, 073 067 55 74.

 

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Annelie Larsson, 076-7682450 polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se.

ST region Syd; Jörgen Mårtensson, 010-561 61 18.

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35.

SACO-S region Syd; Carina Ivarsson, 0733-48 37 10.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som poliskommissarie med funktion spaningsledare med 6 månaders inledande provanställning om du inte redan är anställd vid Polismyndigheten
Arbetsort: Kalmar eller Växjö. Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort din ansökan avser.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid med flex, i tjänsten ingår att fullgöra beredskap.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 22/5 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A259.469/2022 i mailets ärendemening. Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort din ansökan avser.

Observera: Vänligen uppge i din ansökan om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd. Interna sökande uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Ansöker du från extern e-post och har skyddad identitet eller andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post