Uppdragsledare IT till Specialistsstödsverksamheten i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en uppdragsledare till IT-avdelningen i Stockholm. Hos oss kommer du få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

03 juni 2022

Referensnummer

A273.226/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning, ingripanden mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.

Sektionen för Digital arbetsplats och Specialistverksamhet arbetar bland annat med Polismyndighetens tekniska förmågor att arbeta mot grov organiserad brottslighet och stötta de specialistverksamheter som finns i myndigheten. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och vi jobbar nära verksamheten.

Arbetsbeskrivning

I din roll som uppdragsledare kommer du att få vara med och driva utvecklingen av förmågor i tekniska framkanten vilka kanske är nya på myndigheten. Tillsammans med myndighetens specialistverksamheter används kompetens från olika delar av IT-avdelningen för att gemensamt leverera mot uppsatt mål. Du kommer att leda ditt team genom att sätta upp långsiktiga och kortsiktiga mål, följa upp framfarten och hela tiden arbeta nära verksamheten för att snabbt kunna ändra riktning om prioriteringen ändras. De förmågor vi levererar kommer utvecklas över tid och ditt ansvar är att leda det arbetet, från ax till limpa men även det driva det långsiktiga arbetet med att upprätthålla och förfina vårt utbud.

Som uppdragsledare har du ett nära samarbete med andra grupper inom IT-avdelningen samt från andra avdelningar inom myndigheten för att samla den kompetens som behövs för att nå uppsatta mål.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk examen för ovan roll eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Minst tre års erfarenhet av att leda komplexa uppdrag i en större organisation i närtid
  • Minst tre års erfarenhet av att leda IT-projekt
  • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
  • God förmåga att uttrycka dig på engelska, både i tal och skrift

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Förståelse/kunskaper om IT-infrastruktur och/eller utveckling
  • Erfarenhet av agilt arbete
  • Erfarenhet av kundrelationer
  • Erfarenhet av kravställning

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med förmåga och vilja att driva uppdrag framåt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål och du ser det som naturligt att söka information och nya kontaktvägar. Arbetsuppgifterna ställer även krav på struktur och noggrannhet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du flexibel och lösningsorienterad.

Då vårt arbete omfattas av strikta säkerhetskrav kommer vikt läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Zandra Alenklev, 010-5638020
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Billengren (anna.billengren@polisen.se)

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Uppdragsledare IT

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 3/6 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A273.226/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A273.226/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post