Analytiker till underrättelseenhetens regionala analysgrupp i Umeå

Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi analytiker till regionala analysgruppen med placering i Umeå. Som analytiker kommer du att ha en nyckelroll i arbetet mot allvarlig och organiserad brottslighet.

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Umeå

Län

Västerbottens län

Utlyst

11 november 2022

Ansök senast

28 november 2022

Referensnummer

A629.649/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Som analytiker kommer du att ha en nyckelroll i arbetet mot allvarlig och organiserad brottslighet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att fortlöpande bearbeta och analysera underrättelsematerial. Detta arbete ska därefter kunna omsättas till meningsfulla underrättelseprodukter och presenteras på lämpligt vis för olika typer av mottagare.

 

Detta kan innebära bland annat:

 • bearbetning av olika typer av information, främst kvalitativ men även kvantitativ
 • analys av nämnd information utifrån såväl givna frågeställningar som mer öppna tematiska informations- och kunskapsbehov
 • arbete i databaser och analysverktyg
 • delgivning av slutsatser genom såväl författande av skriftliga produkter som genom muntlig och visuell presentation för stora och små grupper
 • löpande omvärlds- och lägesbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • polisexamen eller högskoleutbildning inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, kriminologi, statistik eller liknande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • erfarenhet och vana av att hantera, strukturera och analysera stora informationsmängder av såväl kvalitativt som kvantitativt slag som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
 • utbildning och/eller motsvarande erfarenhet av analys och skriftlig produktion av exempelvis rapporter eller utredningar.
 • goda kunskaper i att presentera genomförda analyser anpassat till mottagaren skriftligt, muntligt och i presentationsprogram.
 • god datorvana och god kunskap i Office-paketet.
 • mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
 • svenskt medborgarskap.


Det är meriterande om du har:

 • tidigare erfarenhet av arbete inom brottsbekämpning eller underrättelseverksamhet.
 • fördjupad kompetens eller kunskap inom något för tjänsten relevant kunskapsområde, exempelvis research, kriminell ekonomi eller särskilda former av analyser.
 • ytterligare språkkunskaper utöver svenska, norska, danska och engelska.
 • tidigare erfarenhet av arbete i databas- och analysverktyg som exempelvis iBase, Analyst’s Notebook eller GIS.
 • körkort klass B.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är allmänbildad, samhällsintresserad och har ett intresse för polisiär verksamhet och brottslighet som fenomen. Du är kreativ och analytisk med ett kritiskt och konstruktivt tänkande, men är även öppen för andras perspektiv och lösningar. Du tycker om att utvecklas och är noggrann och strukturerad.  Vi ser att du som person är engagerad, flexibel och trivs med att samarbeta med andra, men samtidigt även kan driva ditt arbete självständigt. Det är viktigt att du har en social förmåga att etablera och vidmakthålla kontakter och du förväntas också kunna genomföra föredragningar för både mindre och större grupper. Vi ställer också höga krav på att du har hög integritet och sekretessmedvetenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:Tomas Östberg, chef Regionala Underrättelsecentret Nord, 0706206763

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du även vända dig till ansvarig HR-konsult:
Emma Sundvall, emma.sundvall@polisen.se.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Tester kan komma att användas i denna rekryteringsprocess.

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 28/11 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A629.649/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Sök jobbet

Ansök via e-post