Handläggare/projektledare till Nationellt bedrägericenter, Noa, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

24 november 2022

Ansök senast

08 december 2022

Referensnummer

A656.922/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare/projektledare till Nationellt bedrägericenter (NBC) vid Utredningsenheten, Noa. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service.

Avdelningen har också särskilt ansvar för vissa unika funktioner inom polisen, till exempel finanspolisen, polisflyget, bombskyddet, nationellt it-brottscentrum, nationella telefonväxeln och utredning av kulturarvs- och krigsbrott. Här finns även ansvaret för det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.

Utredningsenheten är den största enheten på Noa. Utredningsenheten består av sju sektioner; Nationellt bedrägericenter (NBC), Utredningssektionen, Sektionen för särskilt utredningsbiträde, Spaningssektionen, Sektionen för särskilda insatser, Nationellt it-brottscentrum samt Aktionsgruppsektionen.

Arbetsbeskrivning

Vårt uppdrag är att vara vägledande och stödjande för polisregionerna genom att metodutveckla arbetet med bedrägerier i samverkan med regionerna och externa aktörer med fokus på strategiska och övergripande effekter.

Verksamheten inom utveckling hos Nationellt bedrägericenter ska byggas upp och utvecklas. Som handläggare/projektledare hos oss i utvecklingsgruppen kommer du att arbeta med utvecklingsfrågor i olika projekt. Du kommer att ta initiativ, planera, organisera, driva och utvärdera projekten samt se till att projekten uppnår målen vad gäller tidplan och kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att skriva underlag och rapporter samt muntligt presentera uppdrag i olika forum. Arbetet bedrivs självständigt men innebär även samverkan med ett särskilt ihopsatt team.

Resor inom och utom Sverige kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som uppfyller nedan krav:

  • Polisexamen eller akademisk examen inom samhälls- eller beteendevetenskapliga områden så som ex. kriminologi, sociologi eller statsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren finner relevant
  • Minst två års erfarenhet av arbete vid myndighet
  • Erfarenhet av projektledning som arbetsgivaren finner relevant
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av förändrings- eller utvecklingsarbete på strategisk nivå
  • Erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren finner relevant
  • Erfarenhet av förundersökningsledning
  • Erfarenhet av arbete med bedrägeribrott
  • Erfarenhet av att planera och hålla utbildningar och presentationer


Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du har ett stort eget driv, initiativförmåga samt en vilja att utvecklas inom området. Vidare ser vi att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift och känner dig bekväm med att tala inför grupp. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är även van vid att arbeta självständigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Åsa Svedros Jansson, 010-564 11 83.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Susanne Franzén, 073-096 37 95.

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-49 04 22
SACO-S nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort:
Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, Nationella operativa avdelningen, Utredningsenheten, Nationellt bedrägericenter, Utvecklingsgruppen

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. 

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till
jobb.noa@polisen.se senast den 8 december 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref. nr. A656.922/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens ref.nr. A656.922/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post