Informationssäkerhetsspecialist till Säkerhetsavdelningen

Vill du vara delaktig i att skydda informationen hos Sveriges största myndighet?  I rollen som informationssäkerhetsspecialist kommer du att arbeta strategiskt med att utveckla regelverk och processer inom informationssäkerhetsområdet.

Organisation

Säkerhetsavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

21 november 2022

Ansök senast

04 december 2022

Referensnummer

A652.309/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift och vill du vara delaktig i att skydda informationen hos Sveriges största myndighet?  Vi söker dig som vill arbeta med informationssäkerhet vid sektionen för säkerhetsskydd. Vi bedriver en mångfacetterad verksamhet där tillit, integritet och professionalitet värdesätts högt och där vi gör skillnad tillsammans. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Säkerhetsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten som leds av avdelningschefen som också är myndighetens säkerhets- och säkerhetsskyddschef. Avdelningen har ansvar för Polismyndighetens informationssäkerhet, personalsäkerhet, fysisk säkerhet, upphandlingssäkerhet och medarbetarskydd. Sektionen för säkerhetsskydd har i uppdrag att leda processerna inom dessa områden och ta fram normerande verktyg såsom riktlinjer och rutiner. Säkerhetsavdelningen bildades hösten 2020 och är fortfarande under uppbyggnad vilket innebär att det finns stora möjligheter att forma framtidens arbetssätt.

Arbetsbeskrivning

I rollen som informationssäkerhetsspecialist kommer du att arbeta strategiskt med att utveckla regelverk och processer inom informationssäkerhetsområdet i syfte att säkerställa att vi har ett bra och ändamålsenligt informationssäkerhetsarbete inom hela myndigheten. Du arbetar med hantering och rådgivning av nya och befintliga informationssystem tillsammans med it-avdelningen och informationsägare. Detta inkluderar även säkerhetsskydd för informationssystem. I arbetsuppgifterna ingår att svara på remisser, både interna och externa, samt stötta övriga verksamheter med dina kunskaper inom informationssäkerhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten alt. motsvarande kunskaper inom informationssäkerhet förvärvade genom arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av att arbeta inom informationssäkerhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav för informationssystem som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av rådgivande eller granskande roll som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Svenskt medborgarskap

 

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att etablera eller förvalta ett ledningssystem för informationssäkerhet
 • Erfarenhet av framtagande av styrdokument, rutiner och liknande inom informationssäkerhetsområdet.
 • Kunskap om it-säkerhetsarkitektur
 • Erfarenhet av arbete i säkerhetskänslig verksamhet
 • Erfarenhet av arbete inom statlig eller offentlig verksamhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

 
Personliga egenskaper:
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara initiativtagande, självgående och strukturerad samt ha en god förmåga att samarbeta samt kunna bidra till en arbetskultur som präglas av tillit och engagemang, där man kan växla mellan del- och helhetsperspektiv. Eftersom arbetet ställer stora krav på god samverkan, även med medarbetare som befinner sig på andra geografiska platser, är det viktigt att du besitter förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du ska kunna arbeta mot långsiktiga mål, vara flexibel och kunna växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Karin Stoffel, Gruppchef, karin.stoffel@polisen.se.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emma Sundvall, emma.sundvall@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via Polisens växel 114 144.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-säkerhetsspecialist

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 4/12 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A652.309/2022 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!