IT-tekniker, Stockholm

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 november 2022

Ansök senast

27 november 2022

Referensnummer

A628.771/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 950 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 000 medarbetare. Enheten för Leverans och Support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.

Du kommer som It-tekniker inom Leverans och Support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av Agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Arbetsbeskrivning

Som It-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni via MxOne, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Stockholm (Kungsholmen, Södermalm eller Sörentorp) men resor kommer att förekomma inom det närliggande arbetsområdet.

Beredskaps, dispatcherarbete och bemanning av IT-kunddesk kommer även att ingå i tjänsten, samt så förekommer det tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning, motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet (inhämtad de senaste 3 åren) av arbete som It-tekniker/on-site
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • B-körkort och vana att köra bil
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
 • Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
 • Kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning
 • Kunskap om Active Directory (AD)

Personliga Egenskaper

Vi ser framförallt att du:    

 • Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad, effektiv, tillgänglig och pålitlig
 • Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
 • Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
 • Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
 • Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • Ser att ge god service som en självklarhet 

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Per-Martin Rindhagen (Gruppchef) tel. 010-567 68 58
Sanna Wahlberg (Gruppchef) tel. 076-126 68 95
Ragulan Tharmalingam, HR-konsult, ragulan.tharmalingam@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

 • Placeringsort: Stockholm (Kungsholmen, Södermalm, Sörentorp)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under www.polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till: jobb.na@polisen.se senast den 27/11 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A628.771/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A628.771/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!