Sambandsansvarig till Regionledningscentralen, region Nord

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Umeå

Län

Västerbottens län

Utlyst

11 november 2022

Ansök senast

27 november 2022

Referensnummer

A628.530/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?  Vi söker nu ytterligare en Sambandsansvarig till Regionledningscentral Nord (RLC) i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

RLC leder den operativa polisverksamheten i hela Polisregion Nord. Polisregionen består av de fyra nordligaste länen och omfattar dryg 52% av Sveriges yta. Dygnet runt, året runt bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop av radiooperatörer och befäl. Genom långtgående förstahandsåtgärder skapar RLC ett så bra underlag som möjligt för att medborgaren ska få den hjälp denne behöver, oavsett om det handlar om att hjälpa via telefon eller beordra en polisbil till platsen.

Vid RLC arbetas det också med större händelser i regionen, exempelvis festivaler, EU-möten, idrottsevenemang etc.

Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är RLC en bärande del i det brottsbekämpande arbetet i hela Polismyndigheten.

Ledningsstödsgruppen vid RLC Nord ansvarar för utbildning, sambandstjänst och administration av Regionledningscentralens operativa system. I gruppen ingår utöver Sambandsansvariga även Systemadministratörer, Expedition, NVR-ansvariga och Kompetens- och Utvecklingssamordnare.

Arbetsbeskrivning

Som Sambandsansvarig hanterar du sambandsfrågor inom hela Region Nord. Du deltar även i det nationella samordningsarbetet kring sambandsfrågor. En stor del i rollen innebär att samverka med Polisområden och regionala enheter.

Sambandsansvarig är en länk mellan polismyndighetens Systemförvaltning, IT-avdelning och RLC i teknikfrågor, samt regionens kontaktperson i sambandsfrågor gentemot Nationella Operativa Avdelningen (NOA) och Nationella Ledningscentralen (NLC).

Du agerar även som Polisregionens företrädare gentemot andra myndigheter och externa organisationer i regionen.

I rollen ingår att organisera och planera utbildningar, samt vid behov hjälpa till att hålla utbildningar. Du bidrar till utvecklingsarbetet genom att löpande utvärdera och utveckla arbetsmetodiken i RLC samt öka förståelsen för teknik och metodik hos den yttre personalen.

Sambandsansvarig medverkar vid upprättande av sambandsplaner/kommenderingar hos polisområden och berörda enheter samt samverka med dessa gällande handläggning av sambandsfrågor.

Du är också sakkunnig i ämnesområdet vilket kan innebära att du deltar i utredningar både internt och externt.

Visst arbete med signalskydd kan förekomma.

I övrigt innebär rollen som Sambandsansvarig att medverka och känna ansvar för hela Ledningsstödsgruppens, såväl som sektionens, arbete. Ditt arbete präglas av en helhetssyn och du samverkar nära Regionens polisområden och de regionala enheterna.

Funktionen Sambandsansvarig bemannas året runt. Uppdraget fördelas av gruppchef löpande under året. Du kommer inledningsvis fungera som ställföreträdande Sambandsansvarig.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·       Minst gymnasial examen.

·       B-körkort.

·       Bred erfarenhet av arbete med sambandsfrågor

·       Kunskap om, och praktisk erfarenhet av, arbete med radiokommunikation

·       Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

·       God datakunskap.

Meriterande är om du har

·       Erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten efter 2015.

·       Erfarenhet av arbete i larm- eller ledningscentral.

·       Praktisk erfarenhet av arbete som utbildare/instruktör.

·       Verkat i stabsarbete

·       Deltagit i förändringsarbete

·       Erfarenhet av arbete med signalskydd

Personliga egenskaper

Rollen innebär många interna och externa kontakter. Därför ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och en förmåga att sprida information och kommunicera på ett enkelt men effektivt sätt.

Du har ett gott omdöme, är ansvarstagande och självgående i ditt arbete. Som person är du också positiv och engagerad. Du har förmåga att inspirera andra runt omkring dig och ser helheten före delarna i uppdraget. Du kan arbeta effektivt både enskilt och tillsammans med andra.

Vi förutsätter att du har ett stort teknikintresse.                                                                                   

Mycket stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
André Westberg, rekryterande chef, 070-694 47 51 / andre.westberg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emilia Höglund, HR-konsult, 073-394 82 19 / emilia.hoglund@polisen.se

Fackliga företrädare

Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Dagtid, möjlighet till flex

Tillträde: Snarast (enligt överenskommelse).

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev eller CV senast den 27/11. Märk din ansökan med ref.nr. A628.530/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A628.530/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Det är viktigt att du i din ansökan svarar på hur du uppfyller de kvalifikationer som vi efterfrågar.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!