Teknikspecialist AD till Windows servergruppen

Är du redo för en större uppgift? För att komma tillrätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

22 november 2022

Ansök senast

13 december 2022

Referensnummer

A656.876/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att förvalta och utveckla polisens autentiseringslösningar grundade på Microsoft teknologier som bygger på Active Directroy(AD),  Active Directory Federation Services (ADFS), Active Directory Lightweight Directory Services(ADLDS).

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter ingår det att ansvara, designa, förvalta, utveckla systemen inom området för att vi skall ligga i teknikens framkant. Samt att vara delaktig i uppdrag och jobba för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
  • God erfarenhet av teknisk plattformsdrift, med inriktning på AD.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter, med höga krav på driftsäkerhet
  • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
  • Erfarenhet av ADLDS
  • Erfarenhet av ADFS
  • Erfarenhet av IPSec
  • Erfarenhet av Hyper-V
  • God erfarenhet scriptprogrammering i Powershell

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Som medarbetare är du självgående, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Niclas Åhlander mobil: 010-563 89 37/ mail: niclas.ahlander@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult: Alfredh Öhrnberg, alfredh.ohrnberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

SACO, tfn växeln 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

 Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 13 december 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A656.876/2022 i mailets ärendemening.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post